TRT ''haremlik selamlık'' skandalda suçu bakın kimin üzerine attı

TRT ''haremlik selamlık'' skandalda suçu bakın kimin üzerine attı
Güncelleme:

TRT, "haremlik selamlık" sınav skandalı için suçu sınavın yapıldığı Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’ne attı. Skandalı ortaya çıkmasının ardından yapılan açıklamada “Sınav düzeni ve soruları TRT kurumundan bağımsız olarak, Hacı Bayram Veli Üniversitesi yönetimince belirlenmiştir” ifadelerine yer verildi.

TRT’nin kurum içi sınavında kadınların ve erkeklerin ayrı sınıflarda yer alması tartışmaları da beraberinde getirdi.

“Haremlik selamlık” skandalının ortaya çıkmasının ardından TRT’den yapılan açıklamada sorumluluk sınavın yapıldığı Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’ne yüklendi.

TRT’nin kurumsal açıklamasında "Sınav düzeni ve soruları TRT kurumundan bağımsız olarak, Hacı Bayram Veli Üniversitesi yönetimince belirlenmiştir. Üniversiteye bağlı yerleşkeler ile aynı üniversiteye bağlı gözetmenler eşliğinde gerçekleştirilen sınava ilişkin şu ana kadar kurumumuza yansıyan herhangi bir şikâyet ve belge yoktur." denildi.

Öte yandan CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, konuyu Meclis gündemine taşıyarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermişti. İlgezdi, "TRT yöneticileri bu gücü ‘yeni anayasa’ tartışmasından alıyor. Anlaşılan o ki yeni anayasa metni çoktan hazırlanmış ve laiklik ilkesi de çıkarılmış. Anayasal suç işleyen TRT yöneticilerine yasal işlem yapılacak mıdır?" sorusunu yöneltmişti.Kaynak Yeniçağ: TRT'deki skandala açıklama. Suçu bakın kimin üzerine attılar