Türkiye'nin parlayan yıldızı: Mehmet Ali Yalçındağ

Türkiye'nin parlayan yıldızı: Mehmet Ali Yalçındağ

Amerika’da Başkanlık seçimini sürpriz şekilde Donald Trump’ın kazanması, yakın arkadaşı Mehmet Ali Yalçındağ’ı ön plana çıkardı

Aydın Özdalga yazıyor

Mehmet Ali Yalçındağ, kamuoyunda tanınan bir isim. Aydın Doğan’ın en büyük kızı Arzuhan Doğan ile evlendikten sonra Doğan Medya Grubu’nda uzun yıllar Medya Grup Başkanı olarak çalıştı.

Mehmet Ali Yalçındağ’ın en büyük özelliği mütevazi ve barışçı yapısı. Sahip olduğu büyük medya gücüne rağmen, herkese çok sıcak ve mütevazi yaklaşan Mehmet Ali Yalçındağ, tüm güç merkezlerine eşit uzaklıkta kaldı.

Aydın Doğan, Amerika’nın emlak imparatoru Donald Trump ile İstanbul’da yaptırdığı 2 gökdelende işbirliği yaptı. Binaların adı “ Trump Tower “ oldu.

Bu işbirliğini koordine eden Mehmet Ali Yalçındağ, bu süreçte Trump ailesi ile çok yakınlaştı. Sadece Donald Trump ile değil, bu projeyi ailesi adına yürüten kızı Ivanka ve onun eşi Jared Kushner ile de çok yakın dost oldu. Bu dostluk aradan geçen yıllarda daha da pekişti.

Amerikan seçimlerinden önce Mehmet Ali Yalçındağ New York’a giderek, Trump’ın kampanyasında gönüllü olarak çalıştı. Bu süreçte Trump ailesine en yakın çember içinde yeraldı. Seçim sonuçları belli olduğunda, zafer kutlamalarında Mehmet Ali Yalçındağ da vardı.

Seçim sonrasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan tebrik için Başkan Trump’ı aradığında, Erdoğan’ı şok eden bir olay yaşandı.

Trump bu nezaket görüşmesinde konuyu bir anda Mehmet Ali Yalçındağ’a getirerek, “ Kendisi yakın dostumdur. Sizin de hayranınız “ diyerek Yalçındağ’a övgüler düzdü.

( Bu olaya inanmayan varsa Google’da “ Trump Erdoğan Yalçındağ “ yazıp bu konuda yabancı basında çıkan haberleri okuyabilir. )

Bu olaydan sonra, Mehmet Ali Yalçındağ’ı farklı bir misyonunun beklediğini söylemek abartılı olmaz. Mehmet Ali Yalçındağ’ın, özellikle yeni dönemdeki Türk - Amerikan ilişkilerinde adeta fahri bir danışman gibi, iki lider arasında etkin bir rol alması bekleniyor.

Yeni dönemde Amerika’da Beyaz Saray’da en etkin olacak iki isim Trump’un kızı Ivana ve damatı Jared. Bunu ben değil, Amerikan medyası manşetlerden söylüyor. Ivanka’ya takılan isim “ Gerçek First Lady “

Mehmet Ali Yalçındağ’ın çok yakın arkadaş olduğu, istediği anda cep telefonundan ya da WhatsApp'tan ulaşabildiği bu çift, Yalçındağ’ın en büyük destekçisi.

Ayrıca, 6 yıllardır Rusya’nın arama motoru Yandex’in Türkiye Başkanı olan ve Rusya ile sıcak ilişkiler geliştiren Mehmet Ali Yalçındağ'ın ilerideki dönemde, Rusya -  Amerika ilişkilerinde de rol alması sürpriz olmayacak.

Yani yeni dönemde Türkiye’nin yükselen yıldızlarından birinin Mehmet Ali Yalçındağ olacağını söylemek falcılık değil…

Aydın Özdalga