Uğur Mumcu sanığı Star yazarı oldu

Uğur Mumcu sanığı Star yazarı oldu

Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Muammer Aksoy cinayetlerini konu alan UMUT davası sanıklarından Selahaddin Eş, Star gazetesine yazar oldu.

12 Eylül 1980 darbesi sonrasında yurt dışına çıkıp, 35 yıl sonra dönen Selahaddin Eş Çakırgil, daha önce Vakit gazetesinde yazıyordu. Odatv’nin haberine göre Tevhid- Selam Kudüs Ordusu örgütünde “özel görevli olmak, sevk ve yönetiminde bulunmak”la suçlanan Selahaddin Eş ile Selahaddin Eş Çakırgil’in nüfus kaydının bire bir aynı olduğu gündeme gelmişti. Star’ın yeni yazarı Çakırgil soyadını ise “bazı hukuki sıkıntılar nedeniyle” tercih ettiğini söylemişti. Star’ın dünkü haberinde Çakırgil, “Erdoğan başta olmak üzere, çevresindeki çekirdek kadroyu genel hatlarıyla kendi değerlerime en yakın insanlar olarak görüyorum” dedi.

Güvence verilmiş

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin özel yetkili mahkemeler kaldırıldıktan sonra kendisine devredilen dosyada Eş’e Türkiye’ye dönmesi için 12 Aralık 2014 tarihinde tutuklanmama güvencesi verdiği ortaya çıktı. Bu karar aynı zamanda Eş hakkında geçmişte çıkarılan kırmızı bültenin de kaldırıldığı anlamına geliyor. Bu karar sonrası Eş, Türkiye’ye döndü.