Yandaş medya CHP'yi PKK, CHP'li Özel'i terörist ilan etti!

Yandaş medya CHP'yi PKK, CHP'li Özel'i terörist ilan etti!
Güncelleme:

AK Parti iktidarına yakınlığıyla bilinen A Haber'in hedefinde bu sefer CHP ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel vardı. Ancak A Haber bu sefer haddini aştı ve CHP'yi PKK, Özel'i de PKK'nın sözcüsü ilan etti. Özel'in ceabı çok sert oldu.

Hükümete yakınlığıyla bilinen A Haber, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'i çirkin bir şekilde hedef aldı.

2014'te düzenlenen eylemlere ilişkin soruşturma kapsamında aralarında HDP’nin önde gelen isimlerinin de yer aldığı 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

6 yıl önceki 6-7 Ekim olayları üzerine HDP’ye operasyon yapılmasına Türk siyasetinden birçok isim tepki gösterdi. Operasyonun hukuksuz olduğu savunulurken, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel dün yaptığı açıklamada operasyondaki amacın kötü giden ekonomiyi gizlemek olduğunu söyledi.

“Yapılan zulümdür” diyen Özel, “6 yıl önce Erdoğan, cumhurbaşkanı olmadan önce muhalefet kulisinde Sırrı Süreyya Önder ile çay kahve içip şakalaşıyordu. Şimdi ise MHP ile birlikte 6 yıl önceki Sırrı Süreyya’yı yargılamaya kalkıyorlar” ifadelerini kullandı.

A HABER’DEN ÇİRKİN SALDIRI

Özgür Özel’in açıklamaları üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın kardeşi Serhat Albayrak’ın başında olduğu Turkuvaz Medya’ya bağlı A Haber, “CHP’li Özgür Özel’den ‘Kobani olayları’ operasyonunda gözaltına alınan HDP’lilere destek” başlıklı bir haber yayımladı. A Haber bu haberiyle Özel'i, "PKK'nın Sözcüsü" diyerek hedef aldı.

Haberde kullanılan görselde ise Özgür Özel’in yüzünün, photoshop yöntemiyle elinde silah olan bir teröriste montajlandığı görüldü. Özel’i çirkin bir şekilde hedef alan A Haber’e sosyal medyada tepki gösterildi.

Yandaş medya CHP'yi PKK, CHP'li Özel'i terörist ilan etti! - Resim : 1

ÖZGÜR ÖZEL'DEN YANIT

Özgür Özel bugün düzenlediği basın toplantısında A Haber’in söz konusu haberine yanıt verdi. Özel açıklamasında, "Bu küstahlığın, hadsizliğin, terbiyesizliğin hesabı kanun önünde sorulur" ifadelerini kullandı.

Özel şöyle konuştu:

“6 yıl sonra nasıl bir aydınlanmaysa, hangi yeni delillerle o dönemin MYK üyesi olmaları bahane edilerek, siyasetçilerin apar topar evlerinden toplanarak bir siyasi operasyona alet edildiğini ifade etmiştik. Yeni delilleri kamuoyunun bilmesinin hakkı olduğunu ifade etmiştik. AKP ve MHP’nin yetkilileri tarafından son derece saldırgan üslupla siyasete alet edilen bu operasyonu eleştiren herkese saldırılıyor. İktidar partisine yakın medya grupları, akıl almaz bir biçimde fotomontaj resimlerle saldırıp, terörle partimizi ve şahsımı ilişkilendirmeye çalışıyorlar. Bu küstahlığın, hadsizliğin, terbiyesizliğin hesabı kanun önünde sorulur. Yapılan işin gazetecilik olmadığı, utanç verici bir iş olduğu ortadadır. Bunun adı gazetecilik değil. Bunun hesabı sorulur. Hepsinin gözünün içine baka baka söylüyorum. Bir kelime eksik konuşmayacağız, bir santim eğilmeyeceğiz, bir adım geri gitmeyeceğiz. Biz bir santim eğilirsek siz Türkiye’ye diz çöktüreceksiniz. Buna izin vermiyoruz. Korkutmak için yaptığınız, sindirmek için yaptığınız her hadsizliğe karşı, size meydan okuyoruz. Cürmünüz kadar yer yakamazsınız. Sarayın muhalefeti sindirmek için psikolojik operasyon aletine dönüştürdüğü medya gruplarından korkmuyoruz.”