Yandaş medya, Erdoğan'ın olay olan sözlerini duymadı

Yandaş medya, Erdoğan'ın olay olan sözlerini duymadı
Güncelleme:

AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen yayın organları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeme bomba gibi düşen "O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir" sözlerini, görmedi, duymadı, konuşmadı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sezen Aksu'ya şarkı sözlerinden dolayı 'Dilini koparırız' demişti. Yandaş medya Erdoğan'ın o sözlerine tek satır bile yer vermedi.

Sezen Aksu'nun 2017 yılında çıkardığı şarkıda geçen  "Binmişiz bir alâmate. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e..." ifadeleriyle açık açık Hz. Adem ile eşi Hz. Havva'ya" sözleri tepki çekmişti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan'da Çamlıca Camii'nde cuma namazı çıkışı sonrasında, "Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir.” ifadelerini kullanmıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sezen Aksu hakkında söylediklerine iktidara yakın medyada tek satır bile yer verilmediği ortaya çıktı. 

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, Erdoğan'ın sözlerinin iktidara yakın medyada yer almadığını söyledi. Tezkan "İlk kez değil, daha önce de olmuştu." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan'ın bu sözlerini gece duyduğunu ifade eden Tezkan "Kendi kendime ‘İktidar gazetelerinin manşeti olur. Bu sözlerden kimler vazife çıkarır Allah bilir’ dedim. Ertesi gün iktidar gazetelerini taradım satır yok. Sadece amiral gemisi olduğunu iddia eden gazete satır arasına sıkıştırmış. Saray’a en yakın gazete de bile yok." diyerek Erdoğan'ın sözlerinin hiçbir iktidar organında yer almadığını belirtti.

İLK VUKUATLARI DEĞİL

Tezkan, haberin iktidar medyasında yer almamasıyla ilgili "Haberi atlamışlar mı? Yoksa Cumhurbaşkanı’nın sözünü sansürlemişler mi?

Biri atladı, ikisi atladı diyelim hepsi mi atladı. Çünkü bu ilk vukuatları değil. Daha önce de Cumhurbaşkanı’nın sözlerini sansürlemişlerdi. İki yıl oluyor. Hatırladım, o tarihte (5.03.2020/T24) kaleme aldığım yazıda iktidar medyasının Cumhurbaşkanı’nın sözlerini sansürlediğine dikkat çekmişim. Saray’ın sansürcüsü kim diye sormuşum!.." dedi. Tezkan, iktidar medyasında daha önce de benzer bir durumun yaşandığını söyledi.

Mehmet Tezkan'ın yazısının tamamı için...