Yeni Şafak gazetesi yazarı Beştepe'yi kızdırdı

Yeni Şafak gazetesi yazarı Beştepe'yi kızdırdı
Güncelleme:

AK Parti iktidarına yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi yazarı Ergün Yıldırım, sosyal medya hesabından, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mücahit Küçükyılmaz'ı engelledi.

Silivri'de dün görülen Gezi davasında, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi kararını açıkladı. Mahkeme, Gezi davasında tutuklu Osman Kavala'nın tahliyesine karar verirken, sanıklar tüm suçlamalardan beraat etti. Mahkeme, yurt dışındaki sanıkların dosyalarının ayrılmasına karar verdi. Fakat İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Osman Kavala hakkında, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında ayrıca gözaltı kararı verildi.

YENİ ŞAFAK YAZARI  KIZDIRDI

Hükümete yakın Yeni Şafak gazetesi yazarı Ergün Yıldırım ise, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan tepki çekti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mücahit Küçükyılmaz, sosyal medya hesabından, Ergün Yıldırım'ın kendisini engellediğini paylaştığı bir ekran görüntüsüyle duyurdu.

Mücahit Küçükyılmaz, söz konusu paylaşımına, "Niye engelledi, bilmiyorum. Beni genelde FETÖ’cüler engeller. Ben de yaptığım işin doğruluğunu onlara bakarak teyit etmiş olurum" notunu düştü.

"YAZIK EDİYORLAR"

Öte yandan, Ergün Yıldırım, mahkemenin kararından sonra, Kavala'nın serbest bırakılmasına sevindiğini duyururken, Mücahit Küçükyılmaz ise, "Gezi ile ilgili yargı kararı Gezi olaylarının 'fail-i meçhul' olduğuna bizi ikna etmeye çalışıyor!" diye belirtti. Söz konusu "engellemenin" Ergün Yıldırım ile Mücahit Küçükyılmaz arasındaki bu görüş ayrılığından kaynaklandığı yorumları yapıldı.

Ergün Yıldırım mahkeme kararından sonra şu paylaşımlarda bulundu:

"Osman Kavalalı ile hiç bir fikir yakınlığım yok. Sorosçuluk gibi hayali akımlar ve çeteler ihdas edenler bu memlekete yazık ediyorlar. Kavala'nın serbest bırakılmasına ve suçsuz olmasına sevindim.

Gezi olayları 3. günden itibaren suç haline gelmişti. Bunu defalarca yazdık. Somut suç işleyenler, yakan, ateşe veren ve terör örgütleri bayrağı taşıyanlar...Elbette bunlar hak ettikleri cezayı almalılar. Ama sırf demokrat çevreleri tasfiye için hayali suç örgütleri üretmek+

En fazla demokrasiye zarar verir ve vesayetin yeniden güçlenmesine yol açar. Bu açıdan ak partiyi siyasi ayak olmakla suçlayan odaklarla demokrat çevreleri şu bu diye suçlayarak tasfiye eden odaklar aynıdır.

Aklını kiraya veren ve bundan dolayı kutlu kitabımız tarafından hissetmeyen, görmeyen ve duymayan diye tasvir edilen kişiler muhatabım değildir. Trolcular kabilesinden bahsediyorum!

Bu ülkede ne kadar çok birbirimizi yiyecek hale gelmişiz! Ne kadar çok nefretle doluyuz! Ne kadar çok sevgisizlikle kuşatilmisiz! Bir sosyolog olarak üzülüyorum buna. Bundan dolayı epeydir uzak durduğum siyasi konuları tamamen bırakıyorum. Sadece sosyoloji... Milletim için!"