Yılmaz Özdil'e ''müstehak'' şoku !

Yılmaz Özdil'e ''müstehak'' şoku !

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'in Soma faciası sonrası yaptığı ''müstehak'' çıkışı ile ilgili 6 yıla kadar hapsi isteniyor.

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil hakkında, Soma’da 301 madencinin öldüğü facianın ardından dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan’ın ‘fıtrat‘ demesine tepki olarak kullandığı ‘müstahak‘ ifadesi konusunda verilen takipsizlik kararı kaldırıldı. Özdil’in altı yıla kadar hapsi isteniyor.

YILMAZ ÖZDİL NE DEMİŞTİ?

Özdil, Soma faciasında 1800’lerden bu yana dünyadaki örnekleri sıralayıp ”Bunlar sürekli olan şeyler, bu işin fıtratında bu var” diyen Erdoğan’ı eleştirmişti. O dönem Hürriyet’te yazan Özdil, Halk TV yayınında ”Şimdi Tayyip Erdoğan çıkıp, bunların ölmesi normal falan diyor. Dolayısıyla, ben başbakana katılıyorum, yani bu olan biten gayet normaldir, hatta müstahaktır bile denilebilir, hepimizi çok daha büyük facialar beklemektedir, Kraliçe Victoria’nın istifa etmesi gerekir” demişti. Takipsizlik kararını köşesinden duyurmuştu

Özdil’in bu sözleri üzerine AK Partili Bülent Turan suç duyurusunda bulunmuş, Sözcü yazarı hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek‘ ve ‘hakaret’ suçlamalarıyla altı yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Yılmaz Özdil, aradan sekiz ay geçtikten sonra dosyayı inceleyen savcının “Özdil’in sözlerinde isnat edilen suç yok, suç unsuru yok, hakaret yok, hakaret kastı da yok” diyerek takipsizlik kararı verdiğini köşesinden duyurmuştu. İtiraz kabul edildi, takipsizlik kararı kaldırıldı

SORUŞTURMA DEVAM EDECEK

Takvim gazetesinde yer alan Osman Asıltürk imzalı habere göre bu karara yapılan itiraz mahkemece kabul edildi. Takipsizlik kararının kaldırılmasıyla Özdil hakkında altı yıl hapis istemiyle yürütülen soruşturma kaldığı yerden devam edecek.

Özdil’in dava konusu olan sözleri tam olarak şöyleydi: “Başbakan gayet normal diyor, fıtratında var diyor, 1862’den İngiltere’den örnek veriyor. Bana göre bu işin sorumlusu Kraliçe Victoria’dır, çünkü o tarihte tahtta o vardı. Sayın başbakanımızın herhangi bir sorumluluğu olamaz, Kraliçe’nin istifa etmesi lazım.

Ayrıca ABD’den 1907’den örnek verdi. Theodore Roosevelt iktidardaydı. Sayın başbakanımızın ve sakallı enerji bakanımızın suçu günahı yoktur, ihmali yoktur, Roosevelt’in istifa etmesi gerekir.

Ekstra hazin tarafı… O yörenin çocuğu olduğum için yakından gözlemliyorum. Bu ölen çocuklar, maalesef, Tayyip Erdoğan’ın mitingine otobüslerle taşınan işçiler… Bu öldürülen çocukları, AKP mitinglerine götürüp, en büyük Tayyip Erdoğan başka büyük yok diye alkışlatmışlardı. Şimdi Tayyip Erdoğan çıkıp, bunların ölmesi normal falan diyor.

Dolayısıyla, ben başbakana katılıyorum, yani bu olan biten gayet normaldir, hatta müstahaktır bile denilebilir, hepimizi çok daha büyük facialar beklemektedir, Kraliçe Victoria’nın istifa etmesi gerekir.”