Memur ve emeklinin maaş zamları belli oldu

Memur ve emeklinin maaş zamları belli oldu

Yıllın ilk 6 ayı için açıklanan enflasyon rakamından memur ve emekli maaşları da etkilenecek.

Yılın ilk 6 aynıda enflasyon yüzde 4 oldu. Devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklilerinin maaşlarına, Haziran ayı enflasyon rakamlarına göre ek zam gündeme geldi.

Yüzde 3 zam alacak olan memur ve emeklilerin maaşına bu ay enflasyon farkıyla ek 1 puanlık artış yansıyacak

Yetkililer, bu artışın emekliler de dahil edildiğinde, bütçeye yükünü 1 milyar lira olarak hesaplıyor. 

BU AY MAAŞA YANSIYACAK

Enflasyon farkları bu ay maaşlara yansıyacak. Böylece kamu çalışanlarının ücretleri yüzde 4 zamlı olacak. 

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün enflasyon rakamları sonucunda oluşan emekli aylıklarına yapılan artış miktarlarını da açıkladı. Buna göre, bu aydan itibaren geçerli olacak işçi ve Bağkur emekli zamları, 5510 Sayılı yasanın 55'inci maddesi uyarınca, bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon oranı kadar olacak. Ekim 2008'den önce emekli olmuşların en düşük işçi emekli aylığı 36.9 TL artışla 922.6 TL'den 959.5 TL'ye yükselecek. 716.3 TL olan en düşük Bağkur esnaf emeklisi aylığı da 745 TL'ye çıkacak.

EN DÜŞÜK AY LIK BİN 130 TL

525.3 TL olan en düşük Bağkur tarım emeklisi aylığı da 551.6 TL olacak. Memur emeklilerinin taban aylıklarındaki artış miktarı ise 43.5 TL olarak gerçekleşecek. En düşük memur emeklisi aylığı temmuz ayından geçerli olacak yüzde 1 oranındaki enflasyon farkıyla toplam yüzde 4'lük bir artışa ulaşacak. Buna göre; en düşük memur emekli aylığı bin 86.6 TL'den, bin 130 TL'ye yükselecek.