Onbinlerce polise 'şark' şoku: Süre uzatıldı

Onbinlerce polise 'şark' şoku: Süre uzatıldı

261 bin polisin şark hizmeti süresinde değişikliğe gidildi.

Çeşitli rütbelerdeki 261 bin polisin şark hizmeti süreleri uzatıldı. Şark görevi bazı doğu illerinde 7 yıla çıktı.

Emniyet atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde yapılan değişiklik uyarınca,Artvin, Bayburt ve Gümüşhane gibi bazı iller süre artırımı ile cazip olmaktan çıkartıldı. Yönetmelik değişikliğinin sosyal medyada, "Rüşvetle şark tayini yapılıyor" iddiaları sonrası gerçekleşmesi de dikkat çekti.

Artan terör olaylarının da etkisi ile ikinci bölge illerindeki şark hizmet süreleri 2 ile 7 yıl arasında arttırıldı. Yeni düzenleme ile poliste iki yıllık şark görevi kalmadı. Hakkari veŞırnak'ın zorunlu hizmet süresi 2'şer yıldan 3'er yıla çıkartıldı. Sürpriz terör riski taşımadığı için polislerin ilk tercihte bulundukları illerde yaşandı.

BU İLLER ARTTI

Değişiklik polislerin bu yılki yaz atamalarında uygulanacak. Adıyaman'ın şark süresi 5 yıldan 6 yıla, Ağrı'nın 3 yıldan 4 yıla, Ardahan'ın 3 yıldan 5 yıla, Bingöl ve Bitlis'in 3 yıldan 4 yıla, Erzincan'ın 4 yıldan 6 yıla, Erzurum'un 5 yıldan 6 yıla, Hakkari ve Şırnak'ın 2 yıldan 3 yıla, Iğdır'ın 3 yıldan 5 yıla, Kars'ın 3 yıldan 6 yıla, Mardin'in 4 yıldan 5 yıla, Muş'un 3 yıldan 4 yıla, Sivas'ın 5 yıldan 7 yıla, Van'ın da 3 yıldan 4 yıla çıkartıldı.

En büyük sürpriz Artvin, Bayburt ve Gümüşhane illerinde oldu. Polislerin şark hizmetini yapmak için sıraya girdiği Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'taki görev süresi 3 yıldan 6 yıla çıkartıldı. Artvin'in Borçka, Ardanuç, Murgul, Şavşat ve Yusufeli ilçelerinde 6 yıl görev yapılabilecek. Bayburt merkez ile Aydıntepe ve Demirözü ilçelerindeki görev süresi ise 5 yıl oldu. Gümüşhane'nin Köse ve Kürtün ilçelerinde de 5 yıl şark hizmeti yapılacak. En az süreli şark hizmeti ise, 3 yıl ile Şırnak, Hakkari ve Tunceli olacak.

ÇUKURCA 2 YIL

Terör saldırıları açısından "kritik" konumda bulunan Hakkari'nin Çukurca, Şırnak'ınBeytüşşebap, Van'ın Bahçesaray, Batman'ın Sason, Hasankeyf, Bingöl'ün Yayladere,Yedisu, Mardin'in Dargeçit, Mazıdağı, Savur ile Tunceli'nin; Hozat, Mazgirt, Nazimiye, Ovacak ve Pülümür ilçelerinin ise görev süresi 2 yıl olarak kaldı.

SİVAS BİRİNCİ

Düzenleme ile en uzun şark hizmeti listesinde Sivas birinci oldu. Sivas merkeze atanacak polisler bundan böyle 5 yıl yerine 7 yıl görev yapacak. Sivas'ın dış ilçelerinin görev süresi ile 5 ila 6 yıl arasında kaldı. Şanlıurfa'nın 2 yıl olan Suriye sınırındaki Akçakale veCeylanpınar ilçelerindeki görev süresi de 4 yıla çıkartıldı.