7 otomotiv devinden Rusya'dan çekilme kararı

7 otomotiv devinden Rusya'dan çekilme kararı
Güncelleme:

Rusya'ya yönelik ekonomik yaptırımlara destek veren 7 otomotiv şirketi, bu ülkedeki üretim faaliyetlerini durduracaklarını açıkladı. Ayrıca Rusya'ya araç ve parça tedariki durdurulacak.

Rusya-Ukrayna savaşında 9. güne girilirken tüm dünya Rusya'ya ekonomik ve savunma alanında yaptırım uygulamaya başladı. Bu yaptırımlara dünyada otomobil devleri de katıldı.

TOYOTA
Toyota Motor Corp. cuma gününden itibaren St. Petersburg fabrikasındaki üretimi durduracağını ve Rusya'ya araç nakliyatına son vereceğini açıkladı. Subaru da ülkeye araba ve motosiklet ihracına son vereceğini duyurdu.

VOLKSWAGEN
Alman otomobil üreticisi Volkswagen, Rusya'ya araç ihracatını ve ülkedeki yerel üretimini durduracağını bildirdi. Volkswagen'den yapılan açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısından sonra şirketin Kaluga ve Nizhny Novgorod tesislerindeki üretimin bir sonraki duyuruya kadar askıya alınacağı ve Rusya'ya araç ihracatının hemen durdurulacağı belirtildi.

DEVLER PEŞ PEŞE AÇIKLADI
Ford Motor Co, Honda Motor, Rusya'ya otomobil ve motosiklet nakliyatını durdurduğunu açıkladı. Rusya'da lokal tesisi bulunmayan firma, ABD üzerinden bu ülkeye araç sevkiyatı yapıyordu.

MAZDA, NISSAN VE MITSUBISHI DE PLANLIYOR
Mazda Motor ise Rusya'nın Uzak Doğu bölgesindeki Vladivostok kentinde iş ortaklıklı fabrikasına Japonya'da parça ithalatını askıya almayı planlıyor. Rusya'da yerel fabrikaları bulunan Mitsubishi Motors faaliyetlerini askıya almayı, Nissan Motor ise süreci yakından izleyip karar vermeyi planlıyor.

Etiketler Rusya otomotiv