Türkiye'yi karıştıran ''otomobil stoğu'' fotoğrafı için Bakanlık'tan açıklama geldi

Türkiye'yi karıştıran ''otomobil stoğu'' fotoğrafı için Bakanlık'tan açıklama geldi
Güncelleme:

Honda Civic marka yüzlerce aracın yan tarlada bekletilmesi büyük tepki çekmişti. Ancak işin aslı peş peşe yapılan açıklamalarla ortaya çıktı.

Son dönemde birçok vatandaş, bayilerde sıfır araç bulamamaktan ve ÖTV indiriminin fiyatlara yansıtılmadığından dert yanıyor. Bayilerin sıfır kilometre araçları galericilerle anlaşarak yüksek fiyattan ikinci el araç olarak satmaya çalıştıkları iddiasıyla 2 binden fazla şikayet gelince Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, söz konusu iddialarla ilgili müfettişler görevlendirerek inceleme başlattı.

FİYAT YÜKSELTME POLİTİKASI MI?

Olay tazeliğini korurken sosyal medyada paylaşılan bir video ise gündem oldu. Videoda, bayi stoklarında olmadığı söylenen Honda Civic marka yüzlerce aracın bir tarlada bekletilmesi dikkat çekti.

HONDA'DAN AÇIKLAMA

Yapılan eleştiriler ve 'Stok' iddialarına karşılık o araba şirketinden açıklama yapıldı. Bazı sosyal medya hesaplarında, bir şirket bayisinin araç parkı görüntüleri ile bayinin satış yerine stok yaptığı yönünde haksız yorumlarda bulunulduğu öne sürülerek, resmi bir açıklama yapma zorunluluğu doğduğu kaydedildi.

Açıklamada, şirketin, otomotiv sektörünün sipariş, satış, filo, takas, ikinci el ve teslimat gibi tüm süreçlerine tam hâkim olunmadan yapılan paylaşım, haber ve yorumları üzüntüyle karşıladığı vurgulanarak paylaşımların asılsız olduğu iddia edildi. 

BAKAN AÇIKLADI: 239 ADET ARAÇ KİRALANMAK ÜZERE BEKLETİLİYOR

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bir araç bayisinin stokta araç kalmadığını iddia etmesine rağmen bayiye ait boş bir tarla içerisinde yüzlerce otomobili tuttuğuna ilişkin bazı görüntüler sosyal medyada ve haber sitelerinde yer almıştır” hatırlatmasında bulundu.

Bakan Muş, "Söz konusu olayla ilgili derhal müfettiş görevlendirilmesi yapılmıştır. Bayi tespit edilmiştir. Yapılan ilk incelemede 0 kilometre 239 aracın kiralanmak üzere bekletildiği bilgisi alınmıştır.Söz konusu işlemin muvazalı yada usulsüz olup olmadığı detaylı olarak incelenmektedir" ifadelerini kullandı.