Biyolojik savaştan bile sağ çıkıyor !

Biyolojik savaştan bile sağ çıkıyor !

Elon Musk’un tasarladığı araba biyolojik ve kimyasal savaştan sağ çıkabilecek şekilde yapıldı.

Otomotivin Steve Jobs’u olarak anılan Elon Musk’un tasarladığı Tesla otomobillerde kimyasal saldırı savunma düğmesi bulunuyor

Elon Musk ismi artık birçok insan için Steve Jobs ile birlikte anılıyor. Otomotivin Steve Jobs’u diyorlar onun için. Steve Jobs ile karşılaştırılıp karşılaştırılamayacağına karar vermek için henüz erken. Ama izlediğim kadarıyla abi hafiften bir Steve Jobs havasına sokmuş durumda kendisini. Sosyal medyada verdiği mesajlar, sahibi olduğu Tesla Motor’un lansmanlarında izleyen çılgın kalabalığı kendinden geçirmesi Jobs’u çağrıştırıyor.

8670.jpg

ELEKTRİKLE ÇALIŞIYOR

Tabii ki bu karşılaştırmanın sebebi Tesla ile otomobile getirdiği tasarım ve kullanım özelliklerinin büyük etkisi var.
Tamamı elektrikle çalışan ilk SUV’lerini tanıtırken yine kalabalık her cümlenin sonunda büyük şaşırma nidaları çıkardı. Ama açıkçası Musk eline otomobilin hava filtresini alıp “Bu Tesla X’in hava filtresi” dediğinde kalabalığın “Aaaaa” yapması hayli komikti.

Çünkü asıl şaşırtıcı bilgi bir sonraki cümlede geliyordu: “Model X, bir biyolojik savaştan kullanıcısını sağ çıkarabilecek bir otomobildi ve bunu hava filtresine borçluydu. Otomobilin içine kimyasal saldırı savunma düğmesi konulmuş. Normal bir otomobilin hava filtresinden on kat büyük olan filtre firmanın açıklamasına göre sıradan otomobillerden bakterileri 300 kat, alerjik partikülleri 500 ve virüsleri 800 kat daha iyi filtreliyormuş. Ne zaman böyle bir saldırıya maruz kalırsınız bilemem ama bu tam Steve Jobs’luk bir pazarlama tekniği.

MENZİLİ 440 KİLOMETRE

Otomobilin bir başka ilginç özelliği de kanat şeklindeki arka kapıların çok dar yerlerde bile mesafeyi ayarlayarak açılabilmesi. 0-100 km/sa hızlanması sadece 3.2 saniyede gerçekleşen otomobil 440 kilometre gibi standart benzinli otomobillerden çok uzak kalmayan bir menzile sahip. 7 kişi taşırken 2.5 ton çekebilen aracın ABD fiyatı 75 bin dolardan başlıyor. Evet hayal etmesi bile zor:(