Dizel araç sahiplerine kötü haber! Büyük zam geldi

Dizel araç sahiplerine kötü haber! Büyük zam geldi
Güncelleme:

Akayarkıt fiyatlarına gelen zamların ardından dizel araçlarda kullanılan ve bir akaryakıt ürünü olan ve egzozu temizleyen sıvı AdBlue'ye de büyük zam geldi.

Dolar kurundaki artışın ardından akaryakıt kalemlerine zam üstüne zam geldi. İki ayda 7 kez zam yapılan benzinin litre fiyatı 9,60 liraya çıktı.

Son iki ay içerisinde yüzde 56 zamlanan LPG ise 8 TL'yi geçti. Motorinin litre satış fiyatı ise 9,78 liradan 9,34 liraya geriledi.

Yapılan zam ve indirimler sonrasında dikkatler akaryakıt fiyatlarına çevrilirken, dizel motor binek otomobillerle, özellikle TIR, Otobüs, kamyonlarda kullanılan akaryakıt ürününe de zam geldiği ortaya çıktı.

ADBLUE’YA BÜYÜK ZAM

Yüzde 32.5 temizlenmiş üreden ve yüzde 67.5 sudan üretilerek araçlarda emisyonu düzenleyen ve piyasada AdBlue olarak adlandırılan, 2 ay önce 60 TL civarında olan akaryakıt ürününün perakende satış fiyatı 5 litre fiyatı 90 TL'ye çıktı. Yapılan zam sonrası piyasada 5 litresi 130 TL'yi bulan AdBlue fiyatlarına da zam gelmesi gündemde.

Türkiye çapında akaryakıt satışı yapan Opet'ten istasyonlara yapılan duyuruya göre; Opet AdBlue ürünü 2 Aralık'tan itibaren zamlı satılmaya başlandı.

Opet tarafından yayımlanan sirkülere (genelge) göre AdBlue fiyatları şu şekilde:

5 litre bidon (Adet) Opet bayi satışı 80 TL, Perakende satışı 90 TL

10 litre bidon (Adet) Opet bayi satışı 150 TL, Perakende satışı 170 TL

18 litre bidon (Adet) Opet bayi satışı 250 TL, Perakende satışı 280 TL

IBC 1.000 litre (Adet) Opet bayi satışı 10,750 TL, Perakende satışı 11,500 TL

ABLUE NEDİR?

Dizel egzoz sıvısı, bir dizel motorun yarattığı hava kirliliği miktarını azaltmak için kullanılan bir sıvıdır. Egzoz gazında bulunan azot oksitin azaltılmasını sağlar.

Etiketler adblue zam motorin dizel