Honda'nın elektrikli ''e:N'' serisi ortaya çıktı

Honda'nın elektrikli ''e:N'' serisi ortaya çıktı
Güncelleme:

Japon otomotiv devi Honda'nın Çin'de üreteceği ve e:N ismini taşıyacak yeni elektrikli model serisi ile ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Geçtiğimiz yıl Çin'de 1.5 milyondan fazla araç satışı gerçekleştiren Honda, bu dev pazarda elektrikli model atağına hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde yeni model serisinin ön gösterimi niteliğinde bir dizi konsept otomobil tanıtan Honda, sadece elektriklilerden oluşacak bu seriyi e:N adıyla sunacak. Honda'nın e:N konseptleri; e:N GT adlı bir sedan, e:N SUV adlı bir SUV ve e:N Coupe adlı sportif görünümlü bir hatchback'ten oluşsa da, markanın gelecekte bu seriye dahil 10 farklı model sunacağı bildiriliyor. 

Ajansotomobil.com'dan Bahadır Bektaş'ın haberine göre Çin'de üretilip, ilk etapta Çin pazarında satılacak olan e:N modelleri daha sonra farklı pazarlara da ihraç edilecek. Honda e:N serisinin ilk iki modeli 2022 yılının bahar aylarında tanıtılacak. Bunun yanında Honda, önümüzdeki beş yıl içerisinde Çin'deki ortakları GAC ve Dongfeng Motor ile birlikte 10 farklı model piyasaya sürmeyi planlıyor. 

Honda ayrıca Çin'de 2024'te elektrikli otomobil üretimine başlaması planlanan yeni fabrikalar da kuracak. Çin'deki mevcut perakende mağazalarında e:N Serisi bölümüne yer vermeye hazırlanan marka, zamanla özel e:N Serisi satış noktaları açmayı da planlıyor.

Tümü,  yatay ve dikey ışık şeritleri içeren ilginç bir aydınlatma düzenine ve köşeli bir forma sahip olan konseptler e:N serisinin güncel Honda modellerinden farklı bir tasarım sunacağına işaret ediyor.

(Kaynak)