Hyundai, Türkiye'deki üretimine ara veriyor

Hyundai, Türkiye'deki üretimine ara veriyor
Güncelleme:

Dünyanın en büyük otomotiv şirketlerinden Güney Koreli Hyundai, Kocaeli’ndeki tesisinde üretimi bir ay boyunca askıya almaya hazırlanıyor.

Türkiye'de üretim yapan Güney Koreli otomotiv devi Hyundai'den de benzer bir karar geldi. Güney Koreli şirket, üretimi durduruyor. Şirkete bağlı iki kuruluş da geçici olarak kapatılacak.

Dünya gazetesinde yer alan habere göre, Güney Kore medyası, Hyundai’nin Kocaeli’ndeki tesisinde üretim bir ay askıya alacağını yazdı. Güney Kore’de yayın yapan Business Korea’da yer alan bilgilere göre, Hyundai Assan, 20 Ocak-6 Şubat ve 30 Mart-13 Nisan tarihleri arasında üretimi durduracak.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNDEN KARŞILANACAK

Koreli medya kuruluşları ayrıca Güney Koreli şirkete bağlı Hyundai Mobis ve Hyundai Glovis gibi bağlı kuruluşları da geçici olarak kapatılacağını yazdı.

Kore basını Hyundai Türkiye’nin Ankara’dan kısa çalışma ödeneği talep ettiğini, bu kapsamda fabrika çalışanları önümüzdeki aylarda iki bölüm halinde yani 15 gün çalışıp 15 gün çalışmayacak. İşçilerin çalışmadıkları günlerdeki ücretlerin yüzde 80’ini devlet ödeyecek.