İki otomotiv devi üretime ara verdi

İki otomotiv devi üretime ara verdi
Güncelleme:

Otomotiv sektörünü vuran çip krizi sürüyor. Ford Mustang ve Chevrolet Camaro üretimini çip krizi sebebiyle durdurduğunu duyurdu.

ShiftDelete'de aktarılan bilgilere göre; Koronavirüs salgını sonrasında patlak veren çip krizi nedeniyle otomobil dünyası büyük bir krizin içerisine girdi. Üreticiler tedarik sorunları nedeniyle tam kapasite üretim yapamazken, bazen üretime geçici aralar veriliyor: Ford Mustang ve Chevrolet Camaro ile bunlara yenileri eklendi.

 Üretildikleri ilk günden bu yana sürekli çekişme halinde olan bu iki model, şimdi aynı kaderi paylaşıyor.

Ford ve General Motors, parça tedarik zinciriyle ilgili sorunların ardından Mustang ve Camaro üretminin bir hafta süreyle durdurulacağını açıkladı. Çip ve diğer malzemelerin tedariklerinde yer alan sıkıntılar sonucunda markaların bu kararı verdiği öğrenildi.

 Ford Mustang‘in üretildiği Flat Rock fabrikasında çip sıkıntısı yüzünden bu durumun meydana geldiği belirtilirken Chevrolet’den ise konu hakkında net bir açıklama yapılmadı. Ancak benzer sorunların Chevrolet Camaro için de geçerli olduğu görülüyor.

Ford daha önce de aynı fabrikada F-150 üretimine bir süre ara vermek zorunda kalmıştı. General Motors ise geçtiğimiz yıl Cadillac CT5 ve CT6 üretimini benzer nedenlerden ötürü bir süre durdurmuştu.

 PANDEMİ ARAÇ SATIŞLARINI DA ETKİLEDİ

Araç satışları, koronavirüs pandemisinin neden olduğu düşük üretim nedeniyle 2022’nin ilk çeyreğinde yaklaşık %16 düştü. Otomotiv endüstrisi, tedarik zinciri sorunları ve Ukrayna’da devam eden çatışmalardan olumsuz anlamda etkilenmiş durumda.

Tabii ki, otomobil üreticileri üretimle mücadele ederken, tüketicilerin de otomobil satın alması gittikçe zorlaşıyor. Sıfır otomobiller gün geçtikçe daha pahalı hale gelirken ikinci el araçlarda da fiyatlar oldukça yükselmiş durumda.