LPG'li araç sahiplerine AVM otoparkı müjdesi!

LPG'li araç sahiplerine AVM otoparkı müjdesi!
Güncelleme:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Muayeneleri yapılan, uygun olan LPG'li araçlar AVM otoparklarına girebilecek" dedi.

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum "LPG'li araçlar için otopark şartlarını sağlayan AVM'leri ilan edeceğiz" dedi. LPG'li araçlar yanma ve patlama riski nedeniyle bugüne kadar AVM otoparklarına alınmıyordu.

Kurum, şunları söyledi:

"Muayeneleri yapılan, uygun olan LPG'li araçlar AVM otoparklarına girebilecek. LPG'li araçlar için otopark şartlarını sağlayan AVM'leri ilan edeceğiz. Otoparklar 'LPG'li araçlara uygundur' şekliyle belgelendirilecek."

Türkiye'de şu anda toplam 4,75 milyon LPG'li araç bulunuyor. LPG'li araçlar toplam araçların yüzde 37,1'ini oluşturuyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye’de riskli durumda olan 6 milyon 700 bin konut olduğunu söyledi. Kurum, bu konutlardan yaklaşık 2 milyonunun İstanbul’da olduğunu belirtti.

AA’nın sorularını yanıtlayan Bakan Kurum, özetle şunları söyledi:

DEPREM KONUTLARI

İlk konutlarımızı Sürsürü’de bitirdik, teslimlerini gerçekleştireceğiz. Bu yıl sonuna kadar 8 bini Elazığ’da, 2 bini Malatya’da olmak üzere 10 bin konutumuzu bitirip vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.

 DAHA ÖNCE GÖRMEDİĞİMİZ OLAYLARLA KARŞILACAĞIZ

Yoğun yağış, sel, heyelanlar daha sık görülmeye başlanacak. Ülkemizde daha önce görmediğimiz olaylarla karşılaşacağız.

PARSEL BAZINDA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ KALDIRILACAK

2012’den bugüne kadar 1 milyon 410 bin konutun dönüşümünün sağladık. Türkiye’de riskli gördüğümüz, dönüşmesi gereken 6,7 milyon konut var. Yaklaşık 1,5-2 milyonu İstanbul’da. Parsel bazında imar planı değişikliğini tamamen kaldıracağız.

AVM OTOPARKLARI TÜPLÜ ARAÇLARA AÇILIYOR

LPG’li araçlar için otopark şartlarını sağlayan AVM’leri ilan edeceğiz. Otoparklar ‘LPG’li araçlara uygundur’ şekliyle belgelendirilecek.

Seçiniz...