Mevsim Şartlarına Göre Lastik Modelleri Nelerdir?

Mevsim Şartlarına Göre Lastik Modelleri Nelerdir?
Güncelleme:

Uzun yıllardır bu alanda hizmet veren Lastik Sipariş, kaliteli ürünleriyle şimdi sizlerle.

Siz de güvenli ve rahat bir sürüş keyfini deneyimlemek, görünmez kazaları görünür hale getirerek önlem almak için lastiksiparis.com’u tercih edebilirsiniz. Kaliteli ürünlere ulaşmak için firmamın web sitesine ulaşabilir, uygun fiyatlı lastikler ile kendinizi ve sevdiklerinizi güvence altına alabilirsiniz.

Her mevsim arabaların ihtiyacı değişir çünkü mevsimlerin beraberinde getirdiği farklılıklar vardır. Karın, buzlanmanın olduğu bir havada dişleri olmayan bir lastik kayar. Yaz sıcağında dişli bir lastik kullanımı ise arabayı yorar. Bu sebeplerle her mevsime uygun lastik modelleri üretilir ve uygun lastiğin, uygun mevsimle kullanılması beklenir. Mevsim şartlarına göre lastik modelleri;

  • Yaz lastiği modelleri,
  • Kış lastiği modelleri,
  • 4 mevsim lastik modelleri şeklinde sıralanabilir.

Yaz Lastiği Modelleri

Yaz lastiği modelleri kış lastiklerinin aksine tüm mevsimlerde kullanılabilme özelliğine sahiptir.  Bu sebeple 4 mevsim lastiklerine çok benzerler. Yaz lastikleri hız ve performans odaklı bir deneyim sunar. Yol tutuş özelliği sayesinde virajlarda avantaj sağlama özelliğine de sahiptir. 4 mevsim lastiklerinden farklı olarak ıslak zeminlerde gerçekleştirdikleri yol tutuş oranı çok daha fazladır.  Sahip olduğu uzunlamasına kanallar sebebiyle karlı zeminler için kullanımı uygun görülmemektedir.

Mevcut piyasa da birçok çeşitte yaz lastiği modeli bulunmaktadır. Yaz lastiklerinin özellikleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Yakıtta verimlilik
  • Islak zeminlerde yüksek yol tutuşu
  • Sessiz yol hizmeti
  • Jant koruma özelliği
  • Patlamayan lastik tipi

Bir aracın en yüksek performansı sergileyeceği lastik tipi, yaz lastiği modelleri olarak kabul edilmektedir. Lastiklerin yumuşak yapısı ve yol tutuşu oranının fazla olması, diğer lastik türlerinden daha fazla performans artışına sebep olmasında aktif olarak rol oynamaktadır.

Kış Lastiği Modelleri

Kış lastiği modelleri diğer lastik türlerinden en ayırt edici özelliği daha geniş bir diş derinliğine sahip olmasıdır. Silikali sırt karışımının ve kılcal kanal olarak adlandırılan sırt yapısı sayesinde, yol tutuş oranı sağlamaktadır. Diş derinliğinin fazla tasarlanmasının sebebi karın lastik içerisinde birikmesini engellemek olduğu bilinmektedir. Bu tasarım sayesinde çekiş performansı artar, güvenli bir sürüş keyfi müşterilere sunulur.

Bu lastiklerin yapımında özel karışımlar kullanılır. Bu karışımlar sayesinde kış aylarında lastik sertleşmez. Aynı zamanda lastiğin yumuşaklığını koruması, yüzey ile lastik arasında temasın artmasına sebep olacaktır.  Her kış lastiğinin farklı özellikleri mevcuttur. Tüm özellikleri bünyesinde barındıran bir lastik tercihi yapmak neredeyse imkansızdır. Bu sebeple tam olarak neye ihtiyacınız olduğunu belirlemeli ve bu lastiği alırken amaca hizmet etmeyi unutmamalısınız. Kış lastiklerinin ömürleri genellikle 5 yıldır. Bu sebeple en geç 5 yılda bir lastik değişimi yapmanız gerekir.

4 Mevsim Lastik Modelleri

4 mevsim lastik modelleri hemen hemen her mevsim de kullanılabilme özelliği taşıyan lastiklerdir. 4 mevsim lastik modelleri alımında dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar bulunmaktadır.

  • Desen Yapısı
  • Hamur Kalitesi
  • Gürültü Seviyesi
  • Yakıt Performansı

Bu özelliklere dikkat ederek kaliteli ve uzun ömürlü bir lastik alışverişi gerçekleştirebilirsiniz. 4 mevsim lastik modelleri hakkında bilgi almak için bu modelleri inceleyebilirsiniz:

  • Laufenn 175/65R14 86H G Fit 4S LH71 (4 Mevsim) (2022)
  • Starmaxx 235/65R17 108H XL Reinf. Incurro A/S ST430 (4 Mevsim) (2022)
  • Pirelli 175/65R15 84H M+S Cinturato All Season SF2 (4 Mevsim) (2022)

Siz de bu lastiklerden dilediğinizi seçebilir uzun süreli ve kaliteli sürüş keyfini yaşayabilirsiniz.