Otomobilde ''satın alır gibi kiralama'' dönemi başladı

Otomobilde ''satın alır gibi kiralama'' dönemi başladı
Güncelleme:

İktidarın geç kalan ÖTV matrah düzenlemesi de otomobil fiyatlarının "alınabilir seviyeye" inmesine fayda etmeyince, satıcıların da, alıcıların da yeni yöntemi bu oldu.

Vatandaşlar zam üstüne zam gelerek uçuşa geçen sıfır km otomobil fiyatları, üretim krizi nedeniyle ikinci elde yaşanan fiyat artışları sonrasında yeni bir araç hayalini rafa kaldırmak zorunda kalmıştı.

AK Parti iktidarının geciken ÖTV matrah düzenlemesi de otomobil fiyatlarını aşağı çekmeye yetmeyince vatandaşların tercihi yeniden almak yerine kiralamak olmaya başladı.

Vatandaşlar, günlük ve haftalık olarak kiraladıkları araçları artık senelik kiralama başladı. Uzman isimler bu durumun dolandırıcılar tarafından fırsata çevrildiğini belirterek vatandaşları araç kiralama konusunda dikkatli olması yönünde uyardı.

YILLIĞI 180 BİN TL

700 bin TL'lik bir aracın aylığı 15 bin, yıllığı 180 bin TL'ye denk geliyor. Sadece araçların fiyatı değil, sigorta, kasko, bakım derken araç sahibi olmak masraflı hale geldi.

Show Haber'in haberine göre kiralık araç sektörüne ilgi artınca bazı dolandırıcılarda durumu fırsat bildi. Tuzağa düşmemek için uzman isimler için vatandaşları araçları bilindik yerlerden kiralamaları konusunda uyardı.