Renault da ''elektrikli'' dedi

Renault da ''elektrikli'' dedi
Güncelleme:

Otomotiv sektörü baştan aşağı kural bozuyor. Son olarak Renault da 2022'ye kadar 12 yeni elektrikli modelini piyasaya süreceğini açıkladı.

Elektrikli otomobillerle ilgili yol haritasını açıklayan Volvo, Land Rover, Volkswagen ve Mercedes'in ardından Renault da flaş bir açıklama yaptı.

Renault-Nissan ortaklığı CEO'su Carlos Ghosn, firmanın Alliance 2022 adını verdikleri 6 yıllık planını açıklarken, 2022'ye kadar sıfır emisyon üreten toplam 12 elektrikli araç üreteceklerini duyurdu.

Plan kapsamında aynı zamanda çeşitli seviyelerde kendi kendine gidebilir 40 farklı modelin tanıtımı da yer alıyor. Bu modellerin önemli bir kısmı ticari araçları kapsayacak.

Elektrikli araçlardaki pil maliyetini de düşürmeyi amaçladıklarını ifade eden Ghosn, aynı zamanda dolum sürelerini azaltma konusunda da çalıştıklarını sözlerine ekledi.

13 ÜLKEDE YASAK YOLDA

Dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alan Çin, Hindistan, Fransa, İngiltere ve Norveç gibi ülkeler, farklı tarihlerde benzinli ve dizel araçlara yasak getirmeye hazırlanıyor. Uluslararası Enerji Ajansı, bu ülkelerin yanında 8 ülkenin daha benzer bir hazırlık içerisinde olduğunu duyurdu.

Avusturya, Danimarka, İrlanda, Portekiz, İspanya, Japonya, Hollanda ve Güney Kore bu konudaki niyetini ortaya koyan ülkeler arasında bulunuyor.

SATIŞLAR 10 ÜLKEDE YOĞUNLAŞIYOR

Dünyada elektrikli araç satışları son dönemde çok hızlansa da genele fazla yayılamıyor. Sadece 10 ülke toplam satışların yüzde 95'ine ev sahipliği yapıyor. Bu ülkeler ise şöyle:

"Çin, ABD, Japonya, Kanada, Norveç, İngiltere, Fransa, Almanya, Hollanda ve İsveç"