TOGG'a özel vergi indirimi geliyor

TOGG'a özel vergi indirimi geliyor
Güncelleme:

Yaklaşan seçimler öncesinde müjde musluklarını açan AK Parti iktidarı şimdi de Türkiye'nin gururu yerli otomobil Togg için özel bir vergi indirimine hazırlanıyor.

ütçenin ardından Meclis'e yeni torba teklifler sunacak. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesini de içeren üçüncü bir torba yasa teklifinin hazırlıklarını sürdüren AK Parti, elektrikli yerli otomobil Togg'da ÖTV indiriminin de yer alacağı dördüncü torba yasa teklifinin hazırlıklarına başladı.

Mart 2023’te yollara çıkması beklenen yerli elektrikli otomobil Togg'un uygun koşullarda piyasaya sunulması için çalışmalara ağırlık verildi. Togg'da bu çerçevede ÖTV düzenlemesi bekleniyor.

AK Parti kaynakları, Togg'da ÖTV düzenlemesini de kapsayacak olan bir torba kanun teklifinin EYT düzenlemesinden sonra Meclis gündemine alınabileceğine işaret etti. Kaynaklar, herhangi bir rakam vermemekle birlikte, Togg'un 2023'ün ilk çeyreğinde satışa sunulmasını ve piyasaya ilk etapta 17-18 bin araç sürülmesini beklediklerini açıkladı. Hükümet, temmuz ayında yaptığı düzenlemeyle elektrikli araçlar için vergisel avantajlar sağlayarak, 160 kW'ı geçmeyen ÖTV matrahı 700 bin TL'yi aşmayan araçlarda ÖTV yüzde 10 olarak uygulama kararı almıştı.