Trafik sigortasında o madde değişti !

Trafik sigortasında o madde değişti !

Zorunlu trafik sigortasında, tüm riski sürücülere yüklediği belirtilen maddeyi değiştirildi.

Hazine Müsteşarlığı'nın ilgili değişikliği, 'Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Genel Şartlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Genel Şartlar' başlıklı tebliğ ile Resmi Gazete'de yayımlandı.

TAHSİLATA FREN GELDİ

Tebliğ ile, Genel Şartlar'daki 'veya trafik kurali ihlali' olarak belirlenen ve tazminatın sigortalı sürücüye rücu edilmesinin yolunu açan koşulu, 'trafik kurallarının ağır kusur ile ihlali' olarak değiştirildi. Böylece, yüksek zamları ile dikkat çeken sigorta şirketlerinin, ödemiş oldukları hasar bedellerini ve tazminatları kazaya karışan kusurlu sürücüden tahsil edebilmelerinin önü kapandı. Eski sistem trafik kazalarında oluşan hasarların büyük bölümünün kusurlu sürücüden tahsil edilmesine imkan tanıyordu. Takvim'deki habere göre, Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Sigorta Komisyonu Başkanı Taner Çağatay da konuyu gündeme taşımış, düzenlemede değişiklik olmazsa yargıya başvuracaklarını açıklamıştı.

FİYATLAR DAHA DÜŞSÜN

Kusur değişikliği vatandaşları sevindirirken, kasko ile yarışan zorunlu trafik sigortası fiyatlarının da düşürülmesi istendi. Şirketler arasındaki fiyat uçurumları, Rekabet Kurulu'nun da incelemesine konu olmuştu.