Trafik ve kasko poliçesinde ''bugüne özel indirim'' vurgunu

Trafik ve kasko poliçesinde ''bugüne özel indirim'' vurgunu
Güncelleme:

Geçen seneki poliçe ücretlerini 4'e katlayan trafik sigortası ve kasko poliçesi fiyatlarını fırsat bilen dolandırıcılar şimdi de "yılın son indirimi" yalanıyla sahte poliçe kesip vatandaşı mağdur ediyor.

Dolandırıcılar, kurdukları sahte çağrı merkezleri üzerinden araç sahiplerini arayarak, düşük fiyata sigorta yapacaklarını söylüyor. Bazı vatandaşlar bu planlamayı gerçek sanarak kart bilgilerini paylaşıyor ve daha sonra dolandırıcılar sigorta yapmadan kart dolandırıcılığıyla vurgun yapıyor.

Trafik sigortasının ortalama bedeli 8 bin TL ise dolandırıcılar genelde bunun yarısını talep ediyor. Her markadan 8 bin TL ortalama fiyat alan araç sahibi 4 bin TL'lik teklifi duyunca bilgilerini paylaşıyor. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin internet sitesinden size sunulan fiyatın gerçek olup olmadığını mutlaka sorgulayın!

Türkiye Sigorta Birliği, trafik sigortasıyla ilgili dolandırılma şikayetlerin son dönemde giderek arttığını belirtirken burada dikkat çekici bir detayı paylaştı. Bazı dolandırıcılar da acentelerin isimlerini kullanıyor.

'BUGÜNE ÖZEL DİYORLAR' VATANDAŞI KANDIRIYORLAR

Örneğin; 'Avrupa Sigorta'dan fiyat teklifi almıştınız. Ben Avrupa Sigorta'dan K.Y, yüzde elli indirim kampanyamız var 8 bin TL olan fiyatınız bugün öderseniz 4 bin TL' gibi oyunlarla vatandaşın parasına göz dikiyorlar.