UBER yolcusuna 292 TL ceza

UBER yolcusuna 292 TL ceza
Güncelleme:

Yasal olmaması sebebi ile şoförlerine ceza yazılan telefon uygulaması UBER’i kullanan müşterilere de ceza yazılıyor.

Denetim yapan trafik ekipleri UBER’in Mercedes Vito gibi lüks hafif ticari modellerle servis verdiği ‘UBERXL’ araçlarının şoförlerine 2.628 TL, yolculara ise 292 TL ceza kesiyor. Cezalar “yasadışı olan bir ulaşım aracını” kullanmak sebebi ile kesiliyor.

UBER şehir içi yolcu taşımacılığı belgesi olan ‘D2’ belgesi ile bu belgenin kapsamı dışında olan taksi müşterilerini taşıdığı için korsan taşımacı statüsünde bulunuyor.

UBER yolcusuna 292 TL ceza - Resim : 1
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur

2017 YILINDA 1.980 MÜŞTERİYE CEZA

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur 2017 yılında 1.980 UBER müşterisine 292’şer TL ceza yazıldığını belirtti. Uğur şunları söyledi: “UBER gerek maliye gerekse emniyet birimlerimiz ile yaptığımız birtakım çalışmalar sebebi ile Türkiye’de gelişmesini ağır olarak ilerleten bir sistem. Telefon ile araç çağırma sistemi olan UBER tamamen yasadışı, bu sebeple hem şoförüne hem de yolcusuna ceza yazılıyor. Korsan taşımacılık sistemi olan UBER’in araç şoförüne ilk yakalamada 2.628 TL, ikinci yakalamada ise 4.380 TL ceza yazılıyor. 2017 yılında 1.961 şoföre yasadışı taşımacılık sebebi ile ceza yazıldı.” dedi.

Uğur UBER’in söylendiği gibi şoförlerin cezasını ödemediğini aksine sadece avukat desteği verdiğini ifade etti. Uğur: “UBER sadece avukat desteği veriyor. Dava kaybedildiğinde şoför yüklü bir ceza borcuyla başbaşa kalıyor. Yolcunun cezası zaten yolcunun üzerine kalıyor ve birkaç yıl sonra katlamalı olarak karşısına çıkıyor. Müşterilerin ve şoförlerin yasal taşıma sistemlerini tercih etmesi hem vergilendirme açısından hem de güvenlik açısından önemli.” dedi.    

Seçiniz...

Etiketler uber uberxl