Yerli otomobil CEO'sundan dikkat çeken açıklama

Yerli otomobil CEO'sundan dikkat çeken açıklama
Güncelleme:

Yerli otomobil projesinin CEO'su olan Gürcan Karakaş, sosyal medyadan yaptığı açıklamada ''Bizim kimseyi kopyalamaya ihtiyacımız yok...'' dedi.

Türkiye'nin Otomobili Girişimi Grubu CEO'su Gürcan Karakaş, yerli otomobil projesi için Twitter'dan mesaj verdi.

İşte Karakaş'ın paylaşımları: 

"Türkiye'nin Otomobili projesi Türkiye için önemli bir fırsat. Teknolojinin dönüşümü ile özellikle elektrikli araçlar teknolojisinde hız kazanan dönüşüm var. 

2030'dan itibaren dünya nüfusunun yüzde 60'ının şehirlerde yaşayacağı biliniyor. Bugün küçük bir kitlenin konuştuğu otonom sistemler ve nesnelerin interneti gibi konular kısa bir süre sonra tıpkı akıllı telefonlar gibi geniş kitlelerin ilgisini çeker hale gelecektir.

Cep telefonun başına gelen benzer şeyler otomobilin de başına gelecek. 15 sene önce nasıl cep telefonun geleceği noktayı kestiremiyorsak benzer şeyleri de otomobilin başına geleceğini de düşünüyoruz.

Teknolojinin egemenliğine sahip olmamız çok önemli. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu olarak vizyonumuz budur. Bu çalışmanın doğru bir zamanda ortaya konulduğunu düşünüyoruz.

Bizim kimseyi kopyalamaya ihtiyacımız yok. Bazıları Çinliler'in bazıları Güney Koreliler'in örneğini önümüze getiriyor. O zamanın şartları farklıydı bugünün şartları farklı. Otomobilden daha fazlasını yapmak üzere yola çıktık. Bir ulaşım teknolojileri ekosistemi oluşturma hedefindeyiz.

Günümüzün şartlarında fırsat penceresine baktığımızda ciddi bir enerjimiz, altyapımız, nitelikli elemanlarımız var. Bunların hepsini birleştirerek, Türkiye'nin Otomobili ve otomotiv sektörünün transformasyonu dönüşümü, Türkiye'ye teknoloji olarak yeni bir seviyeye sıçramak için önemli bir proje olarak gelişecektir."

Seçiniz...