15 Ayda 109 Kilo Vererek 76 Kiloya Düştü

15 Ayda 109 Kilo Vererek 76 Kiloya Düştü

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde yaşayan aşçı 29 yaşındaki Burak Kara, 15 ay önce geçirdiği tüp mide ameliyatı sonrası 109 kilo vererek 185 kilodan...

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde yaşayan aşçı 29 yaşındaki Burak Kara, 15 ay önce geçirdiği tüp mide ameliyatı sonrası 109 kilo vererek 185 kilodan 76 kiloya düştü.

Çocukluğundan bu yana aşırı kiloları nedeniyle büyük sıkıntılar yaşayan Burak Kara, zayıflamak için ameliyat olmaya karar verdi. 2015'in Ocak ayında Özel İskenderun Gelişim Hastanesi'ne başvuran Kara, Obezite ve Reflü Cerrahisi Uzmanı Genel Cerrah Op. Dr. Cavit Göktaş tarafından ameliyat edildi. Başarılı geçen tüm mide ameliyatı sonrası doktor kontrolünde diyet de yapan 185 kilo ağırlığındaki Burak Kara hızla kilo vermeye başladı ve 15 ayın sonunda 109 kilo vererek 76 kiloya düştü.

Burak Kara'nın obezite cerrahisi sonrası hayatının tamamen değiştiğini ifade eden Cavit Göktaş, "Bir yıl önce Burak Kara'ya Sleeve Gastrektomi operasyonu gerçekleştirmiştik. Ameliyat sonrası Beslenme ve Diyet Uzmanı Eray Albayrak kontrolünde düzenli kilo vermeye başlayan Burak, 76 kiloya indi. Bizler için gurur verici bir tablo" diye konuştu.

Burak Kara ise, 109 kilo verdikten sonra kendisini daha sağlıklı hissettiğini ve artık istediği her kıyafeti giyebildiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI