3 büyük markette şarbon alarmı; tüm etler toplatıldı

3 büyük markette şarbon alarmı; tüm etler toplatıldı
Güncelleme:

Türkiye'de ülke çapında faaliyet gösteren 3 büyük marketten ithal etlerin şarbon şüphesiyle toplatıldı.

Et ve Süt Kurumu’nun Brezilya’dan ithal ederek Ankara’ya getirdiği büyükbaş hayvanlarda şarbon hastalığı görülmesinin ardından İstanbul, Kocaeli ve Trabzon’da da şarbon vakaları tespit edildi.

Şarbonlu bölgeler karantinaya alınırken Ankara ve İstanbul’da şarbon alarmı verildiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Ankara’da bir acil serviste şarbon nedeniyle karantina uygulanırken, yurt genelinde yaklaşık 130 kişide şarbon görüldü.

Şarbonun, hasta hayvan ve kana temas ve et tüketimi yoluyla bulaştığı bildirilirken, Türkiye çapında şubeleri bulunan 3 büyük markette satılan ithal etlerin şarbon riski nedeniyle toplatıldığı iddia ediliyor.

Eski Bakan'dan yeni Bakan'a 'şarbon' tavsiyesi: ''Halkı aydınlatın''Eski Bakan'dan yeni Bakan'a 'şarbon' tavsiyesi: ''Halkı aydınlatın''
ANKARA VALİLİĞİNDEN ŞARBON AÇIKLAMASI

Ankara Valiliği, Mamak ilçesinde herhangi bir şarbon vakasına ve bulgusuna rastlanmadığını açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, bazı basın ve yayın organları ile sosyal medya hesaplarında, Mamak ilçesinde şarbon hastalığı çıktığına dair kaynağı belli olmayan iddiaların yer aldığı belirtildi. Bu iddialar üzerine yapılan incelemede Mamak'ta herhangi bir şarbon vakasına ve bulgusuna rastlanmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
 
"Ayrıca yetkili birimlerimize bu yönde bir başvuru yapılmadığı tespit edilmiştir. Diğer taraftan, sağlık kurumları ile yapılan görüşmelerde, hastanelere şarbon şikâyeti ile yapılan herhangi bir başvuru da bulunmadığı anlaşılmıştır.  Halkımızın bu tür asılsız iddialara itibar etmemesi ve yetkili makamlar tarafından yapılacak açıklamalara göre hareket etmesi hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur."
 

Şarbona dikkat! Önce aile hekiminize başvurun Şarbona dikkat! Önce aile hekiminize başvurun

Fırsatçılar iş başında ! 5 lira zam geldi, yeni zam da yolda Fırsatçılar iş başında ! 5 lira zam geldi, yeni zam da yolda

Şarbon hastalığı nedir, nasıl bulaşır ?Şarbon hastalığı nedir, nasıl bulaşır ?

Seçiniz...