Bebekler İçin Birbirinden Özel El Örgüsü Modelleri

Bebekler İçin Birbirinden Özel El Örgüsü Modelleri
Güncelleme:

Bebek görgüleri konusunda kadınlar için kolaylık sağlayan güncel blog siteleri arasında önemli bir yer tutan EremNET sunduğu birbirinden özel modeller ve yapım teknikleri ile kadınlara yardımcı oluyor.

El becerisi olan kadınlar ürettikleri modeller ile hem çocuklarına hem de sevdiklerinin çocuklarına muhteşem ürünler hazırlayabilirler. Tamamlanması büyüklere oranla çok daha kolay olan bebek örgüleri bir günde tamamlanabilir. Sevdiğiniz renklerden hazırlanacak kıyafetler yaratıcılığınızla beraber istenen formları alabilir. Hem eğlenceli hem de kafa dağıtan bir uğraş olan örgü kadınların hayatında oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Günümüzde moda dergilerinden el işi dergilerine kadar farklı kanallar aracılığıyla yeni modellere sahip olabilirsiniz. İnternet üzerinden yapılacak araştırmalarda sizi farklı tasarımlar ile buluşturacaktır. Güncel blog siteleri arasında önemli bir yer tutan EremNET sunduğu birbirinden özel modeller ve yapım teknikleri ile harikalar yaratmanıza yardımcı olacaktır. El örgüsü bebek modelleri nasıl yapılır? Bu sorunun cevabını öğrenmek istiyorsanız yazımızın devamını da okuyabilirsiniz.

         El Becerilerinizi Ortaya Koyabileceğiniz Değişik Model Önerileri

Hırkalar, yelekler, patikler, şapkalar ve pelerinler bebekler için en kullanışlı kıyafet seçenekleri arasında yer almaktadır. El işi dükkânlarından alacağınız yünler ve yardımcı malzemeler ile kısa zaman içinde ortaya harika ürünler çıkarabilirsiniz. Kış günlerinde bebeğinizin sıcacık kalmasını sağlayacak battaniye modelleri ise özellikle hediye seçeneği olarak önemli bir alternatif yaratacaktır. Kadınlar becerilerini kullanabilecekleri her alanda kendilerini denemeye ve sonuna kadar zorlamaya oldukça meraklıdır. Bu nedenler şişler ve tığlar yardımıyla ortaya harika ürünler çıkarmakta üstlerine yoktur. Siz de en yeni modelleri deneyerek miniklerinizi süsleyebilirsiniz. Bu kış bebekleri sıcacık tutmak ister misiniz? Yaratıcılığınızı kullanarak ortaya harika modeller çıkarabilirsiniz. Yapacağınız renk seçimleri burada en çok dikkat çekecek konular arasında yer alacaktır. Yeni doğan bebekler için tercih edilen tonlar daha çok,

  • Natürel maviler ve pembeler üzerine kuruludur.
  • Turuncu, yeşil tonları, mor ve lila tercihleri ve kırmızı özellikle bebekler için en çok kullanılan renkler arasında sayılabilir.

Düğmeli, dikişsiz, fermuarlı, ponponlu veya fiyonklu ürünler ile siz de sevdiğiniz arkadaşlarınızın bebeklerine el örgüsü emek dolu ürünler hazırlayabilirsiniz.

         Örgü Örerken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

Özellikle örgü işine yeni başlayan bayanlar oldukça çekingen davranmaktadır. Bu aşamada kendini kanıtlamış yakınlarınızdan destek almanız önerilmektedir. Son derece basit olan bebek örgülerihazırlıkları öncesi malzeme tedarikinin eksiksiz olarak yapılmış olması pek çok açıdan size kolaylık sağlayacaktır. Tercih ettiğiniz yün yumaklarından gerektiği kadar alarak hazırlamak istediğiniz modeli belirleyebilirsiniz. Kimi modeller şiş ile yapılabileceği gibi kimi modeller ise tığ ile hazırlanmaktadır. Bitmiş ürünlerin ütülenmesi görünüm açısından oldukça önemlidir. Ütüleme öncesinde kullandığınız malzeme çeşidine uygun sıcaklığı seçmeyi sakın unutmayın. Örgülerin düzleştirilmesi için koltuk ya da kanepe minderlerinin altlarını da tercih edebilirsiniz. Bu aşamada hazırladığınız ürünü bir örtünün arasına alabilir ve ardından da sert bir seminin altına düzgün şekilde yerleştirebilirsiniz.

screenshot_2-109.jpg

Hazırlanacak ürünlerin bebekler veya çocuklar için olduğunu düşünerek tüy dökmeyen iplik seçeneklerini tercih etmeniz önerilmektedir. Kenar ilmekleri nasıl yapılır? Örgünün en önemli kısmı düzgün bir formun yakalanabilmesi olacaktır. Bu aşamada kenar ilmeklerin örülme tarzı büyük önem taşımaktadır.

  • Örgüye başladığınızda kenar ilmekleri örmeden direkt olarak şiş üzerine almanız yanlara doğru artış olmasını engelleyecektir.
  • Bu şekilde hazırlayacağınız ürünün dikişi daha rahat tamamlanacak ve sonuç daha muntazam olacaktır.

Örgüye yeni başlayacak olanlara tavsiye olarak verilebilecek en önemli nokta hazırlamak istedikleri modelde bahsedilen ölçüler uymaları gerektiği olacaktır. Bu durum özellikle işe yeni başlayan birinin talimatlara uyarak ortaya güzel bir sonuç çıkarmalarını kolaylaştıracaktır. Bebek örgüleri hazırlanırken kol boyları ve oyuntuları oldukça kısa olacak ve bu durum örgüyü hazırlayan kişi için önemli bir kolaylık oluşturacaktır. İlmek ve sıra sayısına dikkat edilerek hazırlanacak modeller farklı süslemeler ile değişik bir hale getirilebilir. Günümüzde tercih edilen akıllı iplikler yardımıyla düz örgü ile bile harikalar yaratılabilmekte ve ortaya kendiliğinden farklı motifler ve desenler çıkmaktadır.

         Örgü Kalitesi Nasıl Sağlanır?

Örgü sıklığı kişiden kişiye değişiklik gösteren bir konudur. Aynı iplik ve aynı kalınlıktaki şiş ile dahi iki farklı kişi birbirinden değişiklik gösteren kalınlıkta örgüler ortaya çıkarabilir. Örgünün gevşek veya sıkı oluşu ile alakalı olan bu durum ilmek atmaktan tutun da şiş tutmaya kadar farklı konu başlıkları ile değişiklik gösterebilmektedir. Örgü örerken iplik gerginliğine dikkat etmek ve ipliği ne bol bırakmak ne de çok sıkmak gerekmektedir. Belli bir standardı yakalamak istiyorsanız o zaman önce minik kareler halinde denemeler yapabilir ve kendinizi biraz olsun geliştirmeye çalışabilirsiniz. Günümüzde artan hobi dükkânlarında hazırlayacağınız model ile ilgili olarak her türlü ihtiyacınıza cevap bulabileceğiniz gibi aklınıza gelmeyen son derece modern ve yaratıcı aksesuar seçeneklerine de rastlayabilirsiniz. Düğmelerden kurdelelere, renkli baskı ürünlerinden ponponlara kadar farklı ürün seçenekleri ile siz de hazırladığınız modeli değişik bir görünüme sokabilirsiniz.

Bebekler için hazırlanacak modeller arasında en çok dikkat çekici olan ve kullanılanlar yelek ve battaniyelerdir. Önden düğmeli olarak hazırlanacak yelek modelleri bebekler uykudan kalktıktan sonra kullanılmakta ve gün boyu koruma sağlamaktadır. Düz olarak hazırlanan bir model kız bebekler için,

  • Fiyonklar, sevimli hayvan figürleri, meye ve çiçek süslemeleri ile farklılaştırılabilir.
  • Uçaklar, trenler, arabalar ve süper kahramanlardan oluşacak erkek bebek yelekleri ise bebeğinizle aranızda kurulacak iletişimin güçlenmesini sağlayacaktır.

Bebek Battaniyesi İçin Hazırlık Önerileri

Tek renkten veya farklı iki renkten hazırlanabilecek olan bebek battaniyeleri nasıl yapılır? Parçalı ya da tek parça halinde hazırlanacak battaniyeler için öncelikle hazırlamak istediğiniz modeli seçebilirsiniz. Malzemelerinizi hazırladıktan sonra işe başlayabilirsiniz. Bebeğiniz için basit bir battaniye hazırlamak istiyorsanız;

  • 6 sıra haroşa örüp ardından 6 sıra farklı bir iplik ile düz örgü örerek battaniyenizi tamamlayabilirsiniz.
  • Aralara konulacak ipliğin simli veya kurdeleli olanlarından seçerek basit bir ürünü farklı bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

Hazırladığınız ürünü hediye etmek amacıyla ördüyseniz o zaman battaniye içindeki renklerden alacağınız 2 metrelik bir saten kurdele yardımıyla hoş bir hediye paketi hazırlayabilirsiniz. Kare şeklinde katlayacağınız battaniyeyi kurdele yardımıyla süsleyerek güzel bir form sağlayabilirsiniz.

Bebekler için hazırlanacak battaniyelerde uyku tulumu formunu da tercih edebilirsiniz. Bunun için hazırlayacağınız ürünü 3 kenarından dikmeniz ve bir çuval formuna getirmeniz gerekmektedir. Gece yatarken içine yün battaniyenin içine koyacağınız bebeğiniz sabaha kadar sıcak bir şekilde mışıl mışıl uyuyacaktır. Yaratıcılıkları ile bilinen kadınlar farklı modelleri denemeyi ve ortaya çıkardıkları ürün ile fark yaratmayı sevmektedir. El becerileri ile beğeni toplayanlar kendilerini düzenli olarak geliştirerek yeni ve daha zor modelleri denemeye başlayacaktır.

Teknolojinin gelişmesi ile hayatımıza giren internet bize her konuda yardımcı olmaktadır. Siz de en güncel model seçenekleri ve örgü teknikleri ile ilgili olarak güncel blog yazıları ile hizmet veren sitelerden yararlanabilirsiniz. EremNET her zaman faydalı içerikleri ile geniş bir okuyucu kitlesine hizmet vermektedir. Sağlık, kadın ve teknoloji gibi farklı konularda aradığınız sorulara cevap bulabileceğini ve bilgilerinizi güncelleyebileceğiniz EremNET ile siz de çevrenizde fark yaratabilir ve sosyal açıdan zenginleşerek kendinize olan güveninizi artırabilirsiniz.