7 doğal ağrı kesici besin

7 doğal ağrı kesici besin
Güncelleme:

İlaç içmek istemeyenlere 7 doğal ağrı kesici...

Tylenol 3, Percocet ve Vycodin gibi popüler ağrı kesiciler asetaminofen ihtiva ederler. Bu maddenin akut karaciğer yetmezliği ile bağlantılı olduğu endişeleri gittikçe artmaktadır. Normalde aniden oluşan bu hastalık diğer karaciğer hastalıklarından oldukça farklıdır ve tedavisi yıllar sürer. FDA, ilaç firmalarını doz başına 325 mg asetaminofen kullanmaları konusunda uyarmıştır. Asetaminofenin bir diğer negatif etkisi ise duygular üzerinde sersemletici olmasıdır. 

1. Zencefil kökü

3 cm kadar kıyılmış porsiyonu kaynar suya atıp 10 dakika bekledikten sonra biraz da bal ilave ederek içebilirsiniz. Tabi çorba ve tatlılarda kullanmayı da tercih edebilirsiniz. Araştırmalara göre, günde 2 kez zencefil ekstresi almak romatizmalı diz ve kalça ağrısını öldürmekte oldukça faydalı. Zencefil aynı zamanda soğuk algınlıkları, adet ağrısı ve mide bulantısına da iyi geliyor. Eklem çevresindeki sıvılarda inflamasyon ve asitideyi engelleyen antioksidanlara sahip ve bu yüzden eklem iltihabına iyi geliyor. 

2. Acı biber

Eğer yemeğinizi acı ve baharatlı seviyorsanız, ağrı kesici özelliklerinden de faydalanmış olursunuz. Burada anahtar madde kapsaisindir. Bu madde beyne giden acı sinyallerini azaltır. Özellikle baş ağrısı, zona ve atrit ağrılarına iyi gelir. Eğer acıyla aranız iyi değilse, topikal uygulama için jeller, kremler, merhemler ve losyonlar da bulunmaktadır.

3. Zerdeçal

Eğer mide ekşimesinden muzdaripseniz, zerdeçal size yardımcı olabilir. Zerdeçal, anti-enflamatuar ajan olan kurkumin olarak bilinen bir kimyasal içerir. Aynı zamanda eklem iltihabına da iyi gelir ama hazımsızlıkla sonuçlanabileceği için yüksek dozlarda tüketilmemelidir.

4. Magnezyum

Pek çok yiyecekte magnezyum bulunur ama günümüzdeki modern işleme yöntemleri bunları yok ediyor, bu yüzden ek gıda olarak alınması daha iyi. Sadece kemik, kas ve eklem sağlığı için gerekli değil, stresi azaltmak için de harika bir mineraldir. 

5. Şeytan pençesi

İsmi itici gelebilir ama bu bitki, mide yanması, karaciğer problemleri ya da sırt ağrısı için birebirdir. Bu bitkinin anahtar bileşiği, enflamasyon tedavisinde son derece etkili olan iridoid glikozitlerdir. Çaylar, merhemler ve kapsüller halinde bulabilirsiniz.

6. Kiraz

Bir kase kirazın iltihaplanmayı önleyeceği ve ağrıyı azaltacağına inanabiliyor musunuz? İşe yarayan içerik, kiraza muhteşem rengini de sağlayan antosiyanindir. Aynı içerik böğürtlen, ahududu, kırmızı üzüm ve çilekte de bulunur. Serbest radikalleri nötralize ederek ağrı kesici etki gösterirler. 

7. Beyaz söğüt kabuğu

Doğal aspirinin bir formu da beyaz söğüt kabuğudur ve binlerce yıldır ağrı kesici olarak kullanılır. Burada kilit unsur aspirinin asetilsalisilik asitine çok benzer şalisindir. Sırt ağrısı, osteoartrit veya baş ağrısı için idealdir. Aspirinden daha geç etki eder ama etkisi daha  uzun sürer. Yine de alerjik olup olmadığınızı bilmek önemlidir.