Açlıkla bu yöntemlerle savaşın !

Açlıkla bu yöntemlerle savaşın !
Güncelleme:

Savaş kötü bir şey ama sorun isyan çıkaran bir mide ise onu susturmak yapılacak tek şeydir.

Zamanlamayı ayarla

Eğer akşam yemeği zamanı gelmeden açlıktan kıvranıyorsan ghrelin hormonu seviyeni eğitmeye çalış. İki gün boyunca öğle yemeğini 15 dakika geç ye, sonraki iki gün 15 dakika daha geciktir. Saat 16.00’da açlıktan kıvranmadığın zamanlamayı yakalayana kadar bunu devam ettir. Yemek saatini yavaş yavaş değiştirmen ghrelin seviyen için iyi bir geçiş olacak.

Mideni doldur

Ghrelin seviyeni kontrol altında tutmak için yapabileceğin en iyi şey karbonhidrat ve proteinlerden oluşan güzel bir karışım yemen olacaktır. Seni daha uzun süre tok tutacak yiyecekleri sayfanın ortasındaki listede bulabilirsin.

20 dakika bekleyebilirsin

Yediğin yemeğin üst bağırsaklarına ulaşması 15–20 dakika sürüyor. Yemek buraya ulaştığı zaman tokluk hormonları salgılanmaya başlanır. Bu hormonlar senin için çok iyidir çünkü kalan patates kızartmalarını ağzına götürmeden önce biraz daha düşünürsün. Yani hem yemeği yavaş yemen hem de tatlıya geçmeden önce 20 dakika kadar beklemen sana büyük fayda sağlar. Biraz sabır.

PC’den uzak dur

İşle ilgili bir sunumun bitmesi için son günün yaklaşıyor olması elini bir paket cipsin içine bileğine kadar daldırmana neden olabilir. “Eğer bu yaptığına neden olanın açlık değil de stres olduğunu fark edersen abur cubur yerine bir adet havuç yemeyi seçebilirsin” diyor Doktor Dallman. Eğer o cipsi hâlâ istiyorsan bunu bilgisayar ya da sunumun başında yapma. Stresin kaynağındansa o sırada ne yediğine odaklanırsan önüne geleni fütursuzca mideye indirmemeyi başarabilirsin.

Karıştır

“Her zaman aynı şeyi, aynı zamanda yeme” diyor Doktor Pelchat. Eğer belirli bir yiyeceği hep aynı zamanda; aynı dışsal faktör eşliğinde yersen aynı koşulda tekrar aynı yemeği istememe ihtimalin çok az. En sevdiğin televizyon programı başlarken her seferinde elin Doritos’a gidiyorsa program başlamadan önce yemeği düşün. İlk reklam girene kadar da yememeye çalış.

Women'sHealth