Alışkanlıklarını değiştir kilo ver !

Alışkanlıklarını değiştir kilo ver !
Güncelleme:

Hayatınızdan küçük değişikliklerle fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.

Kilo alıp vermekten yorulduysan, ufak değişiklikler yaparak kilolarından kurtulabilir, en önemlisi onu sabitleyebilirsin. Mesela günde 100 kalori az alsan, fark etmeden ayda bir kilo verebilirsin.

İşte uygulaması son derece kolay bazı önerilerimiz:

1.Kahveni Sadeleştir

Her gün ne içtiğine dikkat et. İşe içtiğin kahvenin kalorisini azaltmakla başla. Kahvende tam yağlı süt ya da krema kullanmak yerine yağsız süt tercih edersen, 100 kalori daha az almış olursun. Gün içinde yeterince süt ürünü tüketiyorsan, kahveni sade içmen aslında en iyisi.

2.Tabağını Sebzelerle Doldur

Tabağının yarısını sebze ile doldurduğunda, bir öğünde 100 kalori kazanç sağlamış olacaksın. Bol bol yeşil sebze, domates, brokoli, karnabahar, mantar ve tatlı biberler (kırmızıbiber, dolmalık biber, çarliston gibi) ye.

3.Sosları Hafiflet

Yüksek kalorili soslar yerine, kalorisi azaltılmış salata sosu ya da zeytinyağlı limonlu sos kullanmak sana 100 kalori tasarruf ettirir.  Bir porsiyon için bir çorba kaşığı salata sosu eklemen yeterli.

4.“Hayır” De

Kilo kontrolünde bazen basit bir şeyi yapmamak çok büyük bir adım atmaktır. Akşam üstü acıktığında cezbedici bir kurabiyeye hayır demek sana en az 150 kalori kazandırır. Acıktığında yüksek kalorili yiyecekler yerine düşük kalorili atıştırmalıkları tercih et. Canın tatlı istediyse baharatlı bir bitki çayı içebilirsin. Özellikle içinde tarçın olan çaylar tatlı krizine birebirdir.

5.Gazlı İçecekleri Değiştir

Gazlı ve şekerli içecekleri diyet olanlarıyla değiştir. Bu tür içecekler ortalama 10 tatlı kaşığı şeker içerir bu da boşu boşuna 130 kalori almak anlamına gelir.

6.Çift Porsiyonları Paylaş

Bazen çift olarak aldığın yiyeceklerin hepsini yemen gerekiyormuş gibi hissedebilirsin. Bir kutudaki iki kurabiye, iki gofret, iki sandviç gibi… İkili porsiyonları çevrendekilerle paylaşır ya da daha sonra yemek üzere gözünden uzak bir yere kaldırırsan, daha az kalori almış olursun. Böylece hem canının istediği şeylerden kendini mahrum etmemiş olur, hem de daha az yersin. Unutma, bir şeyin tadına varman için çok yemen gerekmez.

7.Ekmek Geri Planda Kalsın

Yiyecekleri sandviç yaptığında baş rolde ekmek olur. Bu yüzden, sandviç yapmak yerine yiyecekleri tabağa koyup yanında ekmek yemen daha akıllıca olacaktır. Mesela ton balığını marulların içine sarabilir ya da salata olarak hazırlayıp yanında bir dilim ekmek yiyebilirsin. Bu, daha az kalori almana yardımcı olacak.

8.Yavaş Ol

Midenin beyne 20 dakika içinde doyma sinyali verdiğini unutma. Yemeğe başladıktan ancak 20 dakika sonra doymuş hissedebilirsin. Lokmanı ağzına götürürken daha yavaş hareket eder, arada bir çatalını bırakırsan, vücudunun doğasına uygun davranmış olur ve bu sayede daha az yersin.

Women'sHealth