Bağışıklığınızı bu diyetle güçlendirin

Bağışıklığınızı bu diyetle güçlendirin
Güncelleme:

Bağışıklık sistemini güçlendiren \"grip diyeti\" ile sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Grip salgınına karşı bağışıklık sistemini güçlendiren gıdalar arasında domates ve yoğurt bulunuyor. Fındıktaki selenyum da oldukça etkili.

Kış günlerinin yaklaşmasıyla birlikte artan grip salgınına karşı uyaran uzmanlar öncelikle "anne sözü" dinlemeyi tavsiye ediyor. Evden ıslak saçla ve vücudu sıcak tutacak giysiler giymeden çıkınca hastalığa yakalanma riski artıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren "grip diyeti"ni de unutmayın.

Domates Çorbası: Amerikan Klinik Gıda gazetesine göre sağlıklı yaşam için en iyi anahtar domates kürü. Domates ağırlıklı besinlerin alınmasıyla yüzde 38 oranında güçlenen kan hücreleri, enfeksiyonla mücadelede dirençli oluyor.

Yoğurt: Sağlıklı beslenmenin en önemli gıdası olarak tanınan yoğurt, yeni bir araştırmanın sonucuna göre soğuk algınlığını önlüyor. Kaliforniya Üniversitesi araştırmacılarının bir yıl boyunca 60 kişi üzerinde yaptıkları araştırmaya göre,her gün yoğurt yiyenler üşütme, hapşırma ve öksürme belirtileri göstermiyor.

Enerji içeceği: Uluslararası Spor Besin gazetesine göre, yoğun antrenman dönemlerinde içilen enerji içecekleri bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Karbonhidrat yüklemesi yapmak, uyku sırasında insanın direncini azaltan kortisol hormonunun artmasına engel oluyor.

Kırmızı biber: Kore'de bulunan Ulsan Üniversitesi araştırmacılarından Dr. Rina Yu'ya göre, yemeklerde biber kullanmak vücudun bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Brezilya fındığı: Her biri 100 mikrogram selenyum içeren fındıklar solunum yollarına bağlı hastalıklara karşı son derece etkili oluyor. Antioksidan etkili bir mineral olan Selenyum, yaşlanma sürecinin hızlanması ile ilişkilendirilen serbest radikallerin doku ve hücrelere verdiği zararları önlemeye yardımcı oluyor.