Baklava diyet listesine girdi

Baklava diyet listesine girdi
Güncelleme:

Diyetisyen Esma Akça, diyet konusundaki bir tabuyu ortadan kaldırıyor.

Kalori oranının yüksek olduğu varsayımı ileyaz aylarında şerbetli tatlıların tüketiminden özellikle kadınlar kaçınır. Oysa bu kanının aksine baklava gibi tatlılar pek çok diyetisyenin diyet listesinde tüketilmesi önerilen besleyici yönü ile popüler yiyecekler arasında.

Baklavacı Güllüoğlu ve Diyetisyen Esma Akça’nın bir araya gelerek hazırladığı ve tüketilmesi önerilen gıdalar arasında baklavanın da yer aldığı diyet listesi, diyet konusundaki bir tabuyu ortadan kaldırıyor.

Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih Güllü, “Diyet listelerinde baklavanın olması gerektiği düşüncesini hep savunuyorduk. Hem enerji veren hem de moral veren bir yiyecek olması bakımından baklavanın diyet listelerinde bulunması gerektiğini bir beslenme uzmanı tarafından onaylanması iddiamızın ne kadar doğru olduğunu kanıtladı” dedi.

Diyetisyen Esma Akça, ‘Her şeyin azı karar çoğu zarar’ söylemiyle anlatılmak istenen düşünceyi somut şekilde ortaya koyduklarını ve diyet yapmayı eziyete dönüştüren sıkıcı listelerin yerine, kontrollü ve sağlıklı beslenme üzerine kurgulanan listeler oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.

Diyetisyenler, kilo kontrolünü elden bırakmadan tatlı krizlerini önlemek adına sütlü tatlıları bir çözüm önerisi olarak sunuyor. Fakat kontrolün sağlanması halinde tüm besinlerin doğru miktarlarda tüketilebileceğini dile getiren Diyetisyen Esma Akça, “Baklava, Türk toplumunun geleneksel tatlılarından olmasının yanı sıra çok fazla sevilen ve tüketilen bir tatlı. Aynı zamanda bilinenin aksine, standartlara uygun şekilde hazırlanan baklava, sağlık açısından her hangi bir tehdit içermemekle birlikte, vücuda enerji sağlıyor” diye konuştu.

Baklavacı Güllüoğlu tarafından keçi sütü ile hazırlanan dondurmaların da diyetteyken rahatlıkla tüketilebileceğini vurgulayan Diyetisyen Esma Akça, baklavanın diyet listesinde nasıl yer alması gerektiğini örnek bir liste sunarak açıkladı. Günlük ortalama 1000 ila 1200 kalori alınacak şekilde hazırlanan liste, haftada 1-2 kilo verilmesini sağlıyor.