Beyaz ekmek obeziteye sürüklüyor !

Beyaz ekmek obeziteye sürüklüyor !
Güncelleme:

Bolca beyaz ekmek tüketiyorsanız, obeziteye doğru gidiyor olabilirsiniz.

Yapılan son araştırmayagöre, beyaz ekmekbeslenmenizindemirbaşlarından ise kilo almaya meyilli olmanız pek de şaşırtıcı değil.

Navarra Üniversitesi\'ndenaraştırmacılar, 9 bin 200\'den fazla üniversitemezunu İspanyol ile yaptıkları çalışmada katılımcıların beslenmealışkanlıklarını ve kilolarını izledi.
 
Beyaz ve tam buğday ekmeğini birlikte tüketenlerin kilo alma riskinin yükselmediği görüldü. Çalışma sonucuna göre, sadece beyaz ekmek alışkanlığı olup da günde iki ya da daha fazla porsiyon beyaz ekmek yiyenler, haftada bir porsiyondan daha az beyaz ekmek yiyenlere göre yüzde 40 daha fazla kilo alımı ve obeziteye meyilli oluyor.
 
Obeziteye yol açıyor
 
Araştırmada, sadece tam buğday ekmeği tüketmek ile fazla kilolu ya da obez olmak arasında anlamlı bir bağlantı saptanmadı. Uzmanlar, bu durumun tam buğdayekmeğindeki karbonhidrat türleri, lif içeriği ve diğer besindeğerleriyle bağlantılı olabileceğini düşünüyor.
 
Öte yandan günde iki porsiyon ya da daha fazlabeyaz ekmek tüketiminin fazla kilo almak ya da obez olmakla arasında doğrudan bir bağlantıkuruldu.
 
Araştırma aslında beyaz ekmek tüketimi ve kilo artışı arasında neden-sonuç ilişkisi kurmuyor. Sadece bir bağlantı ile ilgili olabileceğini ortaya koyuyor.

Bu bile beyaz ekmek yerken üzerine bir daha düşünmemiz için yeterli bir sebep gibi görünüyor.