Bu atıştırmalıklar 100 kaloriyi geçmiyor

Bu atıştırmalıklar 100 kaloriyi geçmiyor
Güncelleme:

İki öğün arası atıştırmalıklarınız hem tok tutsun hem de kalorisi çok düşük olsun.

1 kase domates çorbası

1 kase domates çorbası yaklaşık olarak 74 kalori ama tabii üstüne kaşar peyniri rendelememeniz ve yanında ekmek yememeniz kaydıyla.

Yoğurt ve çekirdek

Yağsız yarım kase yoğurdun içine birazcık ayçekirdeği ekleyebilirsiniz.

Ballı yoğurt

Tatlı ihtiyacını gidermek için azıcık bal ve aniden şekerinizin yükselmesini engelleyecek yoğurt. Mükemmel bir karışım sayılabilir. Eğer damak tadınıza uyuyorsa sadece 84 kalori.

20 fıstık

En lezzetli atıştırmalıklardan bir tanesi: antep fıstığı. 20 tane antep fıstığı 80 kalori.

Dondurma

Listenin en tepesinde yavaş dövülmüş dondurma var. Dondurmanın bu şekilde dövülmesi bol yağlı kısmından dondurmayı ayırıyor. Yarım dondurma kasesi dondurmada sadece 100 kalori var. Üstelik bu şekilde kalsiyum ve protein de alabileceksiniz.

Fırında hazırlanmış patlamış mısır

Canınız oturup koca bir kase cips yemek istemiş olabilir. Bunun yerine fırında, yağsız, tuzsuz hazırlanmış patlamış mısır yiyebilirsiniz. Çünkü kalorisi yalnızca 100 kalori. Ayrıca lif açısından son derece zengin olan patlamış mısır uzun süre tok kalmanızı sağlayacak.

Üç kraker bir peynir

Tam tahıllı bir kraker üstüne peynir koyarak kendinize sağlıklı bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz. Hem 100 kaloriyi geçmeyecek hem de lezzetli bir ara öğününüz olacak. Kalorisi 98 kalori.

14 badem

Çıtır çıtır bir atıştırmalık arıyorsanız fazla alternatifiniz yok. Badem, fındık ve cevize göre daha az yağlı olduğundan atıştırmalıklar için güzel bir seçenek. Yüksek lif ve protein içeren badem tok kalmanızı da sağlayacak.

6 tane tam tahıllı çubuk kraker

Yağ ve şeker oranı düşük tahıllı çubuk krakerler de tam tahıllı olduklarında lif oranı yüksek ve tok tuma özelliğine sahip.

8 küçük havuç ve humus

Bu iki değişik tat doyurucu bir atıştırmalık isteyenler için bire bir. Havuçdaki A vitamini, beta karoten ve humusdaki protein besin değeri açısından da faydalı. Üstelik sadece 90 kalori.