Bu ekmek tam bir sağlık deposu !

Bu ekmek tam bir sağlık deposu !
Güncelleme:

Tam buğday ekmeği, kanser riskini azaltıyor, obeziteyi ve yüksek tansiyonu önlüyor...

Tam buğday ekmeğinin Türkiye’deki ilk üreticisi ve isim babası olan Doygun Ekmek, yeni düzenlemelerle tam buğday ekmeğine geçişi Türk toplumunun sağlıklı beslenmesi için atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriyor.

Tam buğday ekmeğinin adeta bir sağlık deposu olduğunu belirten Doygun Ekmek Pazarlama Müdürü Burcu Özcan, tam buğday ekmeği ve tahıllı ekmeklerin; B ve E vitaminleri, protein, karbonhidrat, mineraller, Omega 3 ve Omega 6 gibi doymamış yağlar, antioksidanlar ve fitokimyasallar yönünden oldukça zengin olduğunu söyledi. Gerçek tam buğday ekmeği için 100 kg buğdaydan 98 kg un elde edildiğini ifade eden Burcu Özcan, böylece buğdayın tüm faydasının tam buğday ekmeğine geçtiğini vurguladı. Doygun Ekmek Pazarlama Müdürü, tam buğday ekmeği ve tahıllı ekmeklerin bilimsel araştırmaların da ortaya koyduğu saymakla bitmeyen faydalarını şöyle sıraladı;

Tam buğday ekmeği kanser riskini azaltıyor!

Tam buğday ekmeği doygunluk süresini uzattığı için uzun süre tok kalmamızı sağlıyor. Bağırsak hareketlerini hızlandırıyor. Ayrıca toksik maddelerin bağırsaklarda kalma süresi kısalacağından sindirim sistemi kanserleri başta olmak üzere tüm kanser türlerine yakalanma riski azalıyor. Kanser tedavisi gören hastalara da kepekli ve tam tahıllı ekmek tüketmeleri tavsiye ediliyor.

Tam buğday gibi tahıllardaki kepeğin prebiyotik etkisi de bulunuyor. İnce bağırsakta hazmedilmeyip kalın bağırsağa geçen kepek buradaki faydalı organizmaları besleyerek bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi demek tüm hastalıklarla mücadele gücümüzün de artması demek. Ayrıca bu ekmekler birçok hastalığa neden olan metabolik sendromu da önlüyor.

Tahıllı ekmekler kolesterolü düşürüyor, obeziteyi önlüyor…

Tam buğday, tam çavdar ve çok tahıllı gibi kepek oranı yoğun olan ekmekler kan şekerinin yükselmesini yavaşlatarak şeker hastalığına yakalanma riskini yüzde 30 oranında azaltıyor, şeker hastalarının tıbbi tedavisine de yardımcı oluyor. Bu ekmekler obeziteyi önlemede ve yine tedavisinde de yardımcı.

Yeterli kepek tüketimi kolesterolü düşürüp, yüksek tansiyonu önlüyor. Bu sayede kalp hastalıklarına yakalanma riski azalıyor. Yine tam buğday ekmeğinin içerisinde yer alan rüşeym çok zararlı olduğu bilinen serbest radikalleri yok ediyor. Bu yüzden tam buğday ekmeği sağlığımızı korumamızda ve hastalıklarla mücadele etmemizde oldukça etkili.