Bu yiyeceklerle tüm kış sıcak kalın

Bu yiyeceklerle tüm kış sıcak kalın
Güncelleme:

Soğuk havalarda giyilecek kıyafetler kadar tüketilecek besinler de önemli.

Soğuk havalarda sıcak tutan yiyecekler tüketildiğinde, vücut sıcaklığını sabitlemek mümkün oluyor. Bu besinler arasında pekmez ve çikolatalı pastalar vücudu sıcak tutmak için uzmanlar tarafından öneriliyor.

Kış aylarında soğuktan korunmak için yapılan kıyafet seçimi kadar, tüketilecek besin maddelerine de dikkat edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, kırmızı et, balık türleri, sakatat, kuru fasulye, nohut, kuru kayısı, kuru üzüm, yumurta sarısı ve ıspanak, maydanoz, pırasa ve diğer yeşil yapraklı besinler, badem ve fındık tüketilmesinin soğuğa karşı koruyucu olduğunu belirtiyor.

Başta dut ve üzüm pekmezi olmak üzere diğer pekmez çeşitlerinin de vücudu ısıtarak, soğuğa karşı koruduğunu belirten uzmanlar, sabahları evden çıkmadan önce yarım çay bardağı pekmez içildiğinde vücudun soğuğa karşı direncini arttırdığını ifade ediyor.

Uzmanlar, margarin ve sıvı yağlarla çikolata, pasta, zeytin ve peynirin de sık tüketilmesini öneriyor.Soğuk havalardan en çok çok etkilenenlerin yaşlılar, hamileler, vejeteryanlar ve diyet yapanlar olduğunu hatırlatan uzmanlar, bu kişilerin soğuğa karşı daha dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.

İHA