Çikolata yemeniz için çok nedeniniz var

Çikolata yemeniz için çok nedeniniz var
Güncelleme:

Çikolatanın faydaları derken bitter çikolatadan bahsettiğimizi unutmayın :)

Tansiyonu düşürür
Bilim adamları günde 30 gram bitter çikolata yemenin, tansiyonu düşürdüğünü keşfettiler. Kan basıncı yüksek olan yaşlılarda bir parça bitter çikolata yemek olumlu sonuçlar vermiştir.

Güçlü antioksidan
Zararlı serbest radikallere karşı vücudumuzu korumak için antioksidanlar büyük önem taşır. Bitter çikolata da güçlü bir antioksidandır ancak küçük bir parçadan bahsediyoruz.

Kolesterolü düşürür
Tatlı yemek kolesterolü yükselten bir etkidir. Ancak bir parça bitter çikolata tüketmek, tam tersi etki yapacaktır. Bitter çikolata flavonoidler adı verilen maddeler içerir. Bu maddeler kan damarlarında kolesterol birikimi önler.

Kalbe faydalı
Yapılan son çalışmalar, sağlıklı bir kalp için bitter çikolatadan destek alabileceğimizi gösteriyor. Ancak kısa sürede çok çikolata yemek gibi bir hataya düşmeyin.

Mutluluk verir
Kakao serotonin denilen çok güçlü bir hormon üretimini destekler. Bu hormon nasıl hissettiğinizle doğrudan ilgilidir. Daha çok serotonin, daha çok mutluluk demektir.

* Sonuç olarak makul miktarda yenen bitter çikolatanın sağlığınıza oldukça büyük faydası vardır. Ancak tükettiğiniz miktarı iyi belirlemelisiniz.