Çocuklara her gün 3 parmak peynir

Çocuklara her gün 3 parmak peynir
Güncelleme:

Çocuğunuzun günlük kalsiyum ihtiyacını üc parmak peynir ile karşılayın.

Çocukların güçlü kemik ve diş gelişimi için günde üç tane parmak peynirin yeterli olduğu belirtiliyor. Muratbey Gıda Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, çocukların günde üç tane parmak peynir yiyerek günlük kalsiyum ihtiyaçlarını karşılayabileceğini kaydetti. Çocukların parmak peyniri severek tükettiğini söyleyen Garipağaoğlu, “Çocuklar parmak peyniri yerken hem eğleniyor hem de kalsiyum depoluyor” dedi.

Muratbey Gıda Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, çocukların günlük kalsiyum ihtiyacı için hergün üç tane parmak peynir öneriyor.

Başta kalsiyum olmak üzere birçok mineral ve vitaminden zengin bir besin kaynağı peynirin vücut için önemli bir protein olduğunu belirten Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, peynirin zengin kalsiyum içeriği ile özellikle gelişim çağındaki çocukların güçlü kemik ve diş gelişiminde ve kemik sağlığının korunmasında önemli rol oynadığını kaydetti. Garipağaoğlu,“Yüksek miktarda kalsiyum bulunan peynir zengin ve kaliteli protein (esansiyelamino asitleri dengeli) içeriği ile çocukların büyüme ve gelişmesini destekler.Peynir önemli bir yağ asiti olan konjuge linoleik asit (CLA) ile de kansere karşı koruyucudur” diye konuştu.

Çocukların günlük kalsiyum ihtiyacının da sadece üç parmak peynir yedirilerek sağlanacağına işaret eden Garipağaoğlu, Muratbey’in Naturena Ürün Grubu’nda yer alan parmak peynirlerin özellikle çocuklar düşünülerek üretildiğini söyleyerek, “Çocuklar parmak peyniri yerken hem eğleniyor hem de kalsiyum depoluyorlar” dedi. Parmak peynirin özel şeklinin ve farklı lezzetlerdeki çeşitlerinin annelere de çocukların hoşuna gidecek birçok eğlenceli menü yaratma imkanı sunduğunu belirtti.