Diyet koladan vazgeçin

Diyet koladan vazgeçin
Güncelleme:

Diyet koladan vazgeçmeniz için o kadar çok nedeniniz var ki...

Diyabete yakalanma riskinizi arttırır
Eğer diyet içecekleri tüketmeyi tercih ediyorsanız metabolik sendroma yakalanma riskiniz, diyet içecek içmeyene göre daha fazladır. Metabolik sendrom ise abdominal obezite, yükselmiş tansiyon, düşük hdl kolesterole ve yüksek trigliseride neden olmaktadır.

Kilo aldırır
Diyet içecekleri tüketmek vücut ağırlığınızda yükselmeye neden olur. Bunun nedenlerinden biri gazlı içeceklerin tokluk hissini duymanızı engellemesidir. Tatlı içecekler iştahınızı açarlar.

Daha yüksek şeker tüketimi
Bu içeceklerin içinde bulunan yüksek miktar tatlandırıcı, beynin normal tatlıları daha fazlasını istemesine neden olur. Bu da kişinin normalden daha fazla şeker tüketmesine neden olur.

Böbrek problemleri
Günde 1 ya da 2 kere gazlı içecek tüketen kişilerin böbrek fonksiyonları daha çabuk düşüşe geçmeye başlar. Diyet içecek tüketenlerde ise böbreklerin yaşlanması normal bir insanınkinden 3 kat daha hızlı bir şekilde gerçekleşir.

Felç
Her gün diyet içecek tüketen kişilerin damarlarla ilgili sorunlar yaşama risklerinin (felç ve kalp krizi gibi) % 43 daha fazla olduğu araştırmalarca kanıtlanmıştır. Fakat ayda 1 ya da 6 haftada bir diyet içecek tüketenlerde böyle bir risk bulunmamaktadır.

Peki, diyet gazlı içeceklere bağımlıysanız ne yapacaksınız?
Susuzluğunuzu gidermenizin en iyi yolunun su içmek olduğunu unutmayın. Fakat sadece su içmek sizi tatmin etmiyorsa, soda içerek gazlı içeceğe olan ihtiyacınızı bir nebze de olsa giderebilirsiniz.