Diyet yaparken bu beşliden vazgeçmeyin !

Diyet yaparken bu beşliden vazgeçmeyin !
Güncelleme:

İç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya kilo verirken beş sebzeye özel özen gösterilmeli diyor.

Tek mevsime ait olmayan, 4 mevsim her zaman her yerde bulabileceğiniz maydonoz, dereotu, roka, nane ve tere yemeklere lezzet vücuda sıhhat kazandıracak mucizelerdir. Ödeminizi atarlar, sindiriminizi rahatlatırlar ve tok tutarlar. Dr. Ayça Kaya, bu beşlinin kahvaltı, öğlen ve akşam yemeklerinde mutlaka bulundurulmasını tavsiye ediyor.

MAYDONOZ:

Bilinen en kuvvetli ödem sökücü sebze hangisidir? Deseler, herhalde birinciliği maydonoz alırdı. C vitamini açısından ayrıca çok zengindir. E ve K vitaminleri içeriği ile de hücreleri gençleştirici özelliği vardır. Bağırsak dostudur. Çok fazla ödem problemi yaşıyorsanız maydonozun idrar sökücü özellğinden faydalanmanız gerekir. Maydonozun suyunu değil kendisini yemeye özen gösterin. Özellikle sabahları kahvaltıda yarım bağ bol limonlu yerseniz daha kolay zayıfladığınızı görürsünüz.

DEREOTU:

Tam bir iştah kesicidir. Içinde yüksek miktarda C ve E vitamini vardır. Biliyorsunuz bu vitaminler gençlik ve bağışıklkta çok çok önemli. Her türlü salatalarınızda, sebze yemeklerinizde ve çorbalarınızda kullanabilirsiniz. Zayıfalama sürecinde iştah kontrolünüz için, yoğurtlu tariflerinizde mutlaka kullanın.

ROKA:

Roka içerdiği esanslar ile çok güzel doygunluk sağlıyor. Su oranı oldukça yüksek olduğu için dolaşımı dengeliyor ve idrar yapımını kolaylaştırıyor. Maydonoz gibi vücuttaki ödemi şişkinliği indirmeyi kolaylaştırıyor.

Kış aylarında domates ve salatalığın yerine gönül rahatlığı ile roka salatasını koyun. Hatta bazı öğünlerde lor peyniri ve narla birleştirip tek bir yiyecek olarak bile seçebilirsiniz.

NANE:

Mide ve bağırsağımızın en dost sebzesi nanedir. Sindirimi kolaylaştırır. Güzel kokusu ile ferahlık verir.. Ağız içi temizleme özelliği vardır, bakteriye mikroba savaş açar. Kurusunun çayı soğuk algınlığına çok iyi gelir.

Ara öğünde 1 bardak yoğurda veya ayrana ince ince dğrayıp atarsanız uzun süre tok kaldığınızı göreceksiniz, benden size küçük bir ip ucu.

TERE

Tere hafif acımsı tadı ile sofralarınızı şenlendirisn. Sadece kendisini limon sıkıp yiyebileceğiniz gibi. salatalarınızda da kullanmayı tavsiye ediyorum! Tere salatalarınızı  cevizlede ayrı bir lezzete büründürebilirsiniz., Ama bir kişiye üç bütün cevizden fazlasını koymayın! Ne kadar tok kaldığınıza siz kendiniz bile inanamayacaksınız!

Leyditurk.com