Diyete sadık kalabilmek için..

Diyete sadık kalabilmek için..
Güncelleme:

Diyette başarılı olmanın sırlarını çözğn..

- Diyeti devam ettirebilmenin en iyi yolu, sık yemektir. Kan şekerinizi düşürmeden sık yerseniz, gözünüz dönüp yemeklere saldırmazsınız.

- Şeker tüketimine alışmak, bedeninizde sürekli şeker isteği yaratır. Şeker tüketmeyin.

- Diyetinizden yağı tamamen çıkartmayın. En sık yapılan hata, diyete başlayınca yağı kesmektir. Yeterli ve gerekli miktarda sağlıklı yağ tüketin.

- İradenize sahip çıkar ve kararlı olursanız, başaramayacağınız şey yoktur. Cips ve kraker gibi abur cuburun aksine, bir aperatif olarak bir kase meyve tüketin.

- Susuzluğun belirtileri ile açlığın belirtileri birbirine çok benzer. Yeterli miktarda su içmezseniz, büyük olasılıkla kendinizi yemek yerken bulacaksınız.

- Sağlıklı bir yaşam tarzı seçtiğinizi fark edin, diyet yaptığınızı değil, yaşamınızı güzelleştirdiğinizi düşünün. Biraz kilo vermeye başladığınızda, kalanları değil, eksilenleri görün ve mutluluğa odaklanın.

- Karşınıza yulaflı, meyveli, sütlü bir kase kahvaltı ile bir börek seçeneği çıktığında, böreği yemenin yasak olduğunu düşünmeyin. Sadece yulaflı olanı seçin. Seçimin sizin elinizde olduğunu düşünün ve o gün sağlıklı beslenmeyi tercih edin.

- Ne zaman iştahınız daha açık, ne zaman gerçekten açsınız, hangisi gerginlik açlığı, hangisi gerçek açlık hissi? Yemek yediğinizde, düzenli beslendiğinizde nasıl hissediyorsunuz, zararlı beslendiğinizde nasıl hissediyorsunuz? Kendinizin farkında olun.

- Kendinize bir vizyon tahtası oluşturun. Giymek istediğiniz bikiniyi veya inceldiğinizde nasıl görüneceğinizi photo shop ile düzenleyip o resmi, hayalinizdeki işi veya sevgiliyi o tahtaya asın. Bu sizi motive eder.

- Bu uzun yolda küçük hedefler belirleyin ve kendinizi ödüllendirin. Örneğin her iki kilo verdiğinizde bir kitap alın veya maniküre gidin. Takı alın veya bir kahve ısmarlayın kendinize en sevdiğiniz yerde.