Diyette ne kadar su içilmeli?

Diyette ne kadar su içilmeli?
Güncelleme:

Yaşam kaynağı olan suyu diyet yaparken ne kadar tüketmeli?

Suyun insan vücudun için olan önemini söylemeye gerek yok bunun herkes az çok farkındadır. İnsan vücudunun % de 78’i sudan meydana gelmektedir. Yaşamak için insan vücudunun ihtiyaç duyduğu tek madde sudur. Özellikle yaz aylarında vücut aşırı derecede su kaybettiği için su tüketiminin hat safhada olması da gerekmektedir.

Su diyet yaparken apayrı bir öneme kavuşmaktadır. Her zaman ihtiyaç duyulan suya diyet yaparken daha çok suya ihtiyaç duyulmaktadır. İçilen suların doğal su kaynaklarından oluşması ise hem kilo kaybı için hem de insan sağlığının korunması için sınn derece önemlidir.

Su tüketimini abartan insanlar ise büyük sorunlarla karşı karşıya kalabilmektedirler. Özellikle diyet yaparken çok su içilmesi adı altında bilinen bir kanı vardır ki bu fazla abartıldığında sorunlar ortaya çıkabilmektedir.

Genel anlamda ise günde 2 litre su tüketim i insan vücut için son derece önemlidir.

İdeal su tüketimi kiloya göre değişiklik gösterir.

Aslında her insanın içmesi gereken su kiloların a göre fazlaca değinmektedir. Kilolu bir insanın suya olan ihtiyacı zayıf olan insanlardan daha fazladır. Bu nedenle kilolu olan insanların daha fazla su içmesi de gerekmektedir.

Fazlası da Zarar

Suyun az kullanılmasının zararlı olduğu kadar fazla su tüketmenin de zararlı olduğunu da bilmek gerekmektedir. Eğer gerçekten sağlıklı zayıflama diyeti yapmak istiyorsanız güzel bir hayat sürmeniz için su dengesini iyi bilmeniz gerekir.

Uzmanlar suyun ana öğünlerde değil ara öğünlerde tüketilmesinin daha sağlıklı olacağına dikkat çekmektedirler.