Gece atıştırmalarını böyle engelleyin..

Gece atıştırmalarını böyle engelleyin..
Güncelleme:

Bir şeyler atıştırmadan televizyon izleyemiyor yada uyuyamıyor musunuz?

Gece olunca insanın yaratılış sırrı olarak metabolizması zayıflar. Uyku anlarında ise nerede ise çalışmıyor denecek kadar az bir hızla çalışmaktadır. Bu yüzden yatarken yediğimiz yemekler vücutta yakılamaz ve kiloya dönüşebilir. Bunun nedeni o saatlerde yediğimiz yiyeceklerin enerji olarak kullanılmaması ve direk yağa çevrilmesidir.

Sabahları kahvaltı yapmak düşük metabolizmaların tekrar normal anına dönebilmesi için çok önemlidir. Sabahları kalktığınızda bir bardak ılık su ve ardından soğuk su içmek sindirim sisteminizin düğmesine basmak gibi olacak ve tekrar çalışmasına yol açacaktır.

Buda kilo almamak için önemli etkenlerden bir tanesidir.

Sabah kahvaltısında dikkat edilecek husus ise, tek yönlü beslenmelerden uzak durmak, karbonhidrat, protein ve yağ açısından dengeli bir kahvaltı yapmaktır. Tek yönlü beslenmek, metabolizma hızı düşüreceği gibi kolay kilo almanıza da yol açacaktır.

Gün içerisinde ara öğünlerin dışlında mutlaka 3 ana öğünden faydalanmalıyız. Ana öğünlerde, et, ekmek, süt-yoğurt ve sebze guruplarından mutlaka ama mutlaka olmalıdır. Aynı zamanlarda salata ve çiğ sebze guruplarının da olmasına dikkat etmeliyiz. Salatalara zeytinyağı ilave etmek kolay sindirilmesini sağlayacaktır.

Ana öğünlerin haricinde ara öğünlerde de beslenmek iştahınızı kontrol altına alacak, ana öğünlerde aşırı açtıktan sizi koruyacağı için, fazla yemek yememenizi sağlayacaktır. Bu atıştırmalarda, süt, badem, fındık, aryam gibi alternatif besin gurupları tüketmelisiniz. Kan şekerinizin dengesini bu besinler sağlayacak ve iştahınız azalacaktır.

Akşamlar bol su içmeliyiz, bu gece yatağa tok girmenizi sağlayacaktır.