Günde 6 öğün yiyerek zayıflayabilirsiniz

Günde 6 öğün yiyerek zayıflayabilirsiniz
Güncelleme:

Uzmanlar kültürümüzdeki 3 ana öğün yeme alışkanlığının değiştirildiği taktirde kilo almanın daha zor hale geleceğini söylüyorlar.

Sık sık spor salonlarına giden birisi iseniz, spor salonlarındakilerin az ve sık yemek yediklerini görürsünüz. Bu Türkiye’de uygulanan yeme alışkanlıklarından olmasa da bazı ülkelerde gelenek olarak böyle yemekler yeniyor. Ve o toplumlarda şişman birisine rastlamak mümkün değil peki neden? Gerçekten bu şekilde kilo almamak veya kilo vermek mümkün mü?

Uzmanlar kültürümüzdeki 3 ana öğün yeme alışkanlığının değiştirildiği taktirde kilo almanın daha zor hale geleceğini söylüyorlar.

3 Büyük öğün yerine 6 küçük öğün halinde beslenilirse, kilo vermek veya almamak gerçekten mümkün.

Bunun en büyük sebebi ve bilimsel açıklaması şu şekilde yapılmakta; büyük öğünlerde vücut besinlerin sindirimi ile başa çıkamıyor ve kiloya çeviriyor, ancak küçük ve az yemekli öğünlerde vücut bu yemeklerin sindirimini kolayca yapabiliyor bu şekilde de kilo almak mümkün olmuyor.

En son Kanada’da yapılan bir araştırmada 2 gurup insan denek olarak kullanılmış bir gurup 6 öğün yemek yerken bir gurup 3 öğün yemek yemiş ve inanılması güç sonuçlar elde edilmiş. Hatta az yiyenlerde kolesterol miktarları nerede ise hiç denecek kadar az çıkmış

İnsanlar bu şekilde beslendiğinde sadece yenilen besinlerin sindirimi değil vücuttaki yağlardan da yakılıyor ve insanlar zayıflıyor. 3 ana öğün şeklinde beslenildiğinde açlık miktarı daha fazla oluyor ve insanlar açlık egolarını tatmin etmek için fazlaca yemek yiyorlar, oysa 6 öğünde bunların hiçbirisi yok açlık süreleri daha az olduğundan, ego tatmin etme de söz konusu olmuyor.