Günde 700 kalori harcıyoruz

Günde 700 kalori harcıyoruz
Güncelleme:

Günlük hayatınızdaki bazı değişikliklerle fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.

1- Her zaman biraz daha fazla uyumak adına kahvaltı yapmadan güne başlamak, yeni güne hatayla girilmesine neden olur. Sabah kahvaltısını 'çay ve iki adet peynirli poğaça' ile yaptığını zannedenler büyük bir hataya düşüyor.

Sonuç: Yaklaşık olarak 18 gram yağ, 32 mg kolesterol ve 280 kalori alırsınız.

Alternatif: Tam buğday ekmeği, peynir ve söğüş sebze ile yapılan kahvaltıda, kalsiyum, fosfor ve magnezyum gibi minerallerden daha fazla alma şansınız olacaktır.

2- Stresli iş saatlerinde masaüstünde tuttuğunuz, bisküvi, çikolata, kek tarzı atıştırmalıklar en büyük düşmanlarınızdan biri.

Sonuç: Ana yemek aralarında meyve yemek yerine keklerin büyülü dünyasına kapılırsanız, fazladan 14 gram yağ, 35 gram karbonhidrat, 43 mg kolesterol ve 260 kaloriye hoş geldin, demeniz gerekir.

Alternatif: Molalarda meyveli yoğurt ya da müsli gibi seçenekleri tercih edin.

3- Ofis yaşantısı masanın üzerinde devamlı size eşlik eden çay ve kahve demek. Peki, gün içerisinde fark etmeden kaç tane tükettiğinizi biliyor musunuz?

Sonuç: Aşırı çay ve kahve tüketimi vücudunuzdan daha fazla su atımına neden olur. Ayrıca kalp çarpıntısının ana nedenlerinden biri de masamızın üzerindeki o masum gibi görünen içeceklerdir. Kahve ve çaya attığınız şeker de cabası.

Alternatif: Ofiste mutlaka bir şey içiyorsanız, soda ya da meyve çaylarını deneyin.

4- Yanlış içecekler kilo almanızdan daha da önemlisi, sağlığınızı kaybetme riskini de artırabiliyor. Özellikle yemekle beraber içilen gazlı içecekler sindirme güçlüğüne neden olmasının yanında dişlerinizden bağırsaklarınıza kadar birçok farklı hasara neden olabilir.

Sonuç: Tüm bu zararların yanı sıra vücudunuza ekstra 150 kalori alırsınız.

Alternatif: Bu gazlı içecekler yerine yemekle beraber ayran, yoğurt veya taze sıkılmış meyve suyu ve hatta salata tüketmeye çalışın.

5- İş trafiği ve yoğunluk vücudumuza zaman ayırmamızı engellemektedir. Ancak unutmayın ki hızlı atıştırılan fast-food besinler ile kendinize veya işinize zaman ayırmış olabilirsiniz ama vücudunuza asla.

Sonuç: Fast-food besinler sadece bir öğünde yaklaşık 50 gram yağ, 300 mg kolesterol, 700 kalori daha fazla almanız anlamına gelmektedir.

Alternatif: Türk işi fast-food restoranlarının pek çoğunda, kepek ekmeğinden yapılmış beyaz peynirli -domatesli tost bulmanız mümkün. Doymadınız mı? O zaman tost siparişinizi iki taneye çıkartın.

6- Yatmadan hemen önce mutfağı ziyaret etmek sağlığınızı tehdit eden unsurlardandır. Özellikle yatmadan tatlı ve şekerli besinler tüketmek, kan şekerinizin önce hızlı bir şekilde yükselmesine ve sonra hızlı bir şekilde düşmesine yol açar.

Sonuç: Gece besin tüketen bireylerin birçoğu, sabah kan şekerinin düşük olması nedeni ile aşırı açlık duygusu ile uyanır. Bunun dışında tok mide ile uyumak reflünün oluşmasında da ana sebeplerden biri olarak kabul edilmektedir.

Alternatif: En sevdiğiniz meyvelerden oluşan bir meyve salatası sizin derdinize çare olabilir.

7- Diziler başlamadan hazırlanmış kalori bombası masalar, sağlığınızı tehdit etmekte. Özellikle bol baharatlı cipsler, yağlı patlamış mısırlar, kuruyemişler maçın heyecanı ile miktarına dikkat edilmeden tüketilir.

Sonuç: Bu besinlerin aşırı tüketimi ile vücuda yüksek miktarda yağ alınır. Sonuçta, fazla miktarda yağ birikmesinin yani balkon göbekli olmanın nedenlerinden biri de maçlardır.

Alternatif: Masadaki cipslerin yanına limon suyuna batırılmış havuç-limon çubukları ekleyin.

menshealth