Hamilelik kilolarından nasıl kurtulursunuz?

Hamilelik kilolarından nasıl kurtulursunuz?
Güncelleme:

Hamilelik boyunca aldığınız kiloları aslında rahatça verebilirsiniz...

Hamileliğinin son döneminde iyice ağırlaşan ve kilo alan bir kadın doğumu iple çeker. Doğum sonra hamilelik kilolarının büyük bir bölümünün gideceği ve eski görünümüne hemen kavuşulacağı düşüncesi her zaman doğru olmayabilir. Bu durum yeni doğum yapan annede moral bozukluğu yaratmamalıdır. Yeni doğum yapmış bir kadının tekrar eski görünümüne ve kiloya kavuşması hamilelik sırasında aldığı kilolarla yakından ilintilidir.

Hamilelik süresince 12-14 kilo almış bir anne eski kilosuna bir diyet programı uygulamadan ulaşabilirken aşırı kilo alan bir annenin çaba sarfetmesi gerekecektir.

- Emziren annelerin yapacağı dengeli ve süt oluşumunu engellemeyecek bir diyet yavaş ve etkili kilo kaybı sağlar. Emzirmeyen anneler doğumdan sonraki altıncı haftadan itibaren iyi dengelenmiş zayıflatıcı bir diyet uygulayabilirler.

- Emziren anneler sütlerini kesmeyecek şekilde bir uzman gözetiminde kalori alımını dengelemeli ve sonrasında kilo vermeye başlamalıdır.

- Genellikle bebek sütten kesildiğinde anne daha çok kilo vermiş olur.

- Eski vücut şekline geri dönmek ise alınan kiloyla direkt olarak ilişkili değildir.

- Genellikle doğum odasından arzu edildiği kadar zayıf ayrılmak mümkün olmamaktadır.

- Karın bölgesinde rahmin oluşturduğu şişlik bir süre daha görülmektedir.

- Rahim eski boyutuna yaklaşık altı hafta sonra gelecektir, bu da karnınızın buna uygun olarak küçülmesini sağlayacaktır. Karın kaslarınız ve deriniz sıkı olmazsa sarkmaya devam edebilecektir.

- Bunun için düzenli bir egzersiz programıyla sıkılaştırmaya çalışmalısınız. Yeni doğum yapmış bir annenin herhangi bir egzersiz ve diyet programı uygulamadan önce mutlaka doktoruna danışması ve onay alması faydalı olacaktır.