İlaç kadar faydalı

İlaç kadar faydalı
Güncelleme:

Tamamen doğal yollarla ağrılarınızı hafifletebilirsiniz.

Ananas
Sindirim bozukluğu sorunu çekenler için çok faydalı bir meyve olan ananas, içerdiği protein mayası sayesinde yiyeceklerdeki proteini çözer. Mineral bakımından da son derece zenginlik içeren ananas, içinde 16 minerali barındırır.

Ayrıca vücutta ateş meydana geldiyse ananas suyu ateş düşürücü etkiye de sahiptir.

Elma Sirkesi
Elme sirkesi mide ekşimesi sorunu çekenler için doğal bir mucizedir. Vücudun asit dengesini sağladığından özellikle sindirim, yanma, ekşime gibi sorunlar yaşayanlar için çok faydalıdır.

Düzenli kullanımı halinde eklem ve kemik sertliği problemine çözüm olabilir. Soğuk algınlığı, boğaz enfeksiyonu gibi rahatsızlıklara da çözüm olabilecek elma sirkesi, içerdiği bikarbonat sayesinde sindirimi kolaylaştırır.

Karanfil
Mikrop öldürücü özelliği sayesinde diş ağrısına iyi gelmesiyle bilinen karanfil, ayrıca ağızdaki kötü kokuları yok eder. İştah açıcı etkisi mevcuttur. Mide bulantısı ve kusmayı önler.

Kiraz
Eklem ve baş ağrısı gibi problemler yaşayanlar için tüketilmesi faydalı olan kiraz, içerdiği fosfor sayesinde vücuttaki ağrıları gidermede yardımcı olur. Kirazın içinde bulunan melatonin ise düzenli tükettildiğinde uykusuzluk sorunu yaşamamak için çok faydalı bir besin.

Turp
Karaciğer için çok faydalı olan turp, karaciğeri kuvvetlendirir ve şişliğini indirir. Kalp ve damar sağlığına faydalı olmasının yanısıra kansere karşı koruyucu etkiye sahiptir. Astım bronşit gibi solunum yolu hastalıklarına iyi gelir.

Zencefil
Yatıştırıcı ve gaz sökücü etkiye sahip olan zencefil, iltihap önleyici etkiyede sahiptir. Soğük algınlığı, romatizma, ishal gibi rahatsızlıklar çekenler için tüketilmesi son derece faydalı olan zencefil, vücut direncini artırırken hafızanızı da güçlendirir.