İşte sağlıklı beslenmenin 10 basit kuralı

İşte sağlıklı beslenmenin 10 basit kuralı
Güncelleme:

Sağlıklı bir yaşamın yolu kuşkusuz sağlıklı beslenmeden geçiyor.

Su tüketin: Gereksiz bir zamanda acıktıysanız önce bir bardak su için, açlık hissiniz 10-15 dakika içinde geçmediyse o zaman bir şeyler yemeyi düşünün.

Soslara dikkat: Salatalarınıza giren soslar gizli bir kalori kaynağı olabilir. Az yağlı ama limon-sirke-nar ekşisiyle tatlandırılan salataları tercih edin.

Meyve-sebze: Günde 2 öğünde salata, bir öğünde sebze, iki kere de yaklaşık bir yumruk büyüklüğünde meyveyi yiyebilirsiniz.

Yumurta tüketin: Haftada 2-3 kere yumurta tüketirseniz uzun süre tokluk sağlar ve enerji alımınızı dengelemiş olursunuz.

Fındık ve ceviz: Günde 10-15 tane fındık veya 3-4 tane ceviz veya 10 tane kadar kaju fıstığı yiyin. Fındık ve ceviz, E vitamini ve Omega-3 yönünden zengin kaynaklardır.

Tam tahıllı: Beyaz veya kepekli ekmek yerine, tam undan yapılmış tam buğday veya tam çavdar ekmeği gibi ekmekleri tüketin.

Süt ve süt ürünleri: Ana ve ara öğünlerinizde süt ve süt ürünlerine yer verin. Kalsiyum yağa yapışarak sindirime uğramadan yağın atılmasını sağlıyor.

Kalorisi az içecek: Kremalı ve aromalı kahveler yerine süt içeriği yüksek filtre kahveleri tercih edin. Gazlı içecek yerine ayran-kefir tercih etmeye çalışın.

Çaylar: Bağışıklık sisteminizin için ekinezya, adaçayı, böğürtlen, ıhlamur ve zencefil gibi bitki çaylarını içebilirsiniz.

Meyve suları:  Meyvenin yerini tutmaz. Meyve suyunda vitamin miktarı düşerken, kalori miktarı artar. Bu nedenle meyvenin kendisini tercih edin.