İşte soğuklarda sizi koruyacak sihirli iksir

İşte soğuklarda sizi koruyacak sihirli iksir
Güncelleme:

İsveç Şurubu bitkileri ile bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz...

Hava sıcaklıklarında yaşanan ani ısı değişimleri hastalıklara davetiye çıkarıyor. Hele bir de kapalı ofis ortamlarında hareketsiz kalmak metabolizmanın yavaşlaması ve bağışıklık sisteminin zayıflamasına zemin hazırlıyor. Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada “ Doğru miktarlarda karıştırılan ve Avrupa’da yüzyıllardır her derde deva olarak bilinen sihirli iksir “İsveç Şurubu” bitkileri ile hastalıklardan korunabilir, bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz” diyor.

Sıcak – soğuk dengesinin korunamaması ve yeterince havalandırılmayan kapalı mekanlar, kalabalık ortamlar ile birleşince soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlar da kaçınılmaz oluyor. Bu noktada devreye bağışıklık sistemini güçlendiren, koruyucu ve önleyici etkili bitki çayları giriyor. Prof. Dr. Erdem Yeşilada, metabolizmayı hızlandırmaktan sindirimi kolaylaştırmaya; karaciğeri kuvvetlendirmekten iltihapları azaltmaya kadar pek çok yararı olan İsveç Şurubu bitkilerinin bu havalar için ideal olduğunu söylüyor.

İçeriğinde yer alan tarçın, biberiye, yenibahar, zencefil, kakule, frenk kimyonu, karahindiba, turunç kabuğu, kekik, anason, enginar yaprağı, mayıs papatyası, karanfil, kişniş ve zerdeçöp gibi bitklerin doğru miktarlarda karıştırılması gerektiğinin altını çizen Yeşilada, bu sayede bağışıklık sisteminin güçleneceğine ve vücudun hava şartlarına uyum sağlayabileceğine dikkat çekiyor.

İşte Prof. Dr. Erdem Yeşilada’nın da vurguladığı, her derde deva İsveç Şurubu bitkilerinin faydaları;

· Tarçın kabuğu, biberiye yaprağı, zencefil, kekik, karanfil tomurcuğu; bakterilerin gelişimini önleyici etkisi bulunuyor.

· Yenibahar, kişniş, kakule, anason, frenk kimyonu, mayıs papatyası, zencefil, zerdeçöp; safra ve mide asidini artırarak sindirimi kolaylaştırıyor.

· Karahindiba, biberiye, enginar yaprağı, zencefil ve zerdeçöp; karaciğeri kuvvetlendiriyor.

· Turunç kabuğu ve biberiye; metabolizmayı hızlandırıyor.

· Tarçın kabuğu ve kekik; kan şekeri seviyesini düzenliyor.

· Zencefil, zerdeçöp ve mayıs papatyası; vücuttaki iltihabı etmaya yardımcı oluyor.

Bu bitkilerin en doğru oranlarda bir araya getirildiği karışık bitki çayları vücutta biriken toksinlerin atılmasına, metabolizmanın hızlanmasına, mikroplara karşı bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı oluyor.

Leyditurk.com